kibbeling met remouladesaus
ingrediënten - info
Voor de kibbeling:
kabeljauw
of kabeljauwwangetjes
bloem
eieren
pils bier
viskruiden
Voor de remouladesaus:
mayonaise
griekse yoghurt
mosterd
bieslook
kervel
dragon
peterselie
citroensap
kappertjes
augurk
Kibbeling. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo
kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer
een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik
beslag zijn dat blijft kleven aan de vis.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng op smaak met viskruiden. Haal de stukjes vis door het
beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin
en knapperig.
De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en
Griekse yoghurt. Meng met een lepeltje mosterd, gehakte
peterselie en kervel, gesnipperd bieslook en dragon, gehakte
kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes
citroensap.
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en
in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje
oorspronkelijk van gemaakt werd. Vandaag zijn de
wangetjes opgewaardeerd tot een echte delicatesse.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.