kibbelingen met remouladesaus

ingrediënten - info Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetjes bloem eieren pils bier viskruiden
Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt mosterd bieslook kervel dragon peterselie citroensap kappertjes augurk
De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng op smaak met viskruiden. Haal de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met een lepeltje mosterd, gehakte peterselie en kervel, gesnipperd bieslook en dragon, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.
De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. Vandaag zijn de wangetjes opgewaardeerd tot een echte delicatesse.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
ingrediënten - info Voor de kibbelingen: kabeljauw of kabeljauwwangetje s bloem eieren pils bier viskruiden
De kibbelingen. Reken op 150 g bloem voor een halve kilo kabeljauw of wangetjes. Meng de bloem met 2 eidooiers. Roer een flesje bier door het beslag. Het resultaat moet een dik beslag zijn dat blijft kleven aan de vis. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Breng op smaak met viskruiden. Haal de stukjes vis door het beslag. Verwarm de olie op 180°C en frituur ze tot goudbruin en knapperig. De remouladesaus. Neem gelijke delen mayonaise en Griekse yoghurt. Meng met een lepeltje mosterd, gehakte peterselie en kervel, gesnipperd bieslook en dragon, gehakte kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met scheutjes citroensap.

kibbelingen met

remouladesaus

De benaming “kibbelingen” verwijst naar het visafval en in het bijzonder de kabeljauwwangen, waar het gerechtje oorspronkelijk van gemaakt werd. Vandaag zijn de wangetjes opgewaardeerd tot een echte delicatesse.
Ingrediënten Bereiding
Voor de remouladesaus: mayonaise griekse yoghurt mosterd bieslook kervel dragon peterselie citroensap kappertjes augurk
de              passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid