kibbeling van roggenkaakjes

kibbeling van roggenkaakjes

1 ei mespuntje zout mespuntje bakpoeder viskruiden waterkers
ingrediënten - info roggenkaakjes 200 g patisseriebloem flesje pils (33 cl)
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
Ontbenen van de roggenkaakjes roggenkaakjes in kibbelingbeslag
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Creatief Koken de              passie kookvurige

kibbeling van

roggenkaakjes

Bereiding
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
kibbeling van roggenkaakjes
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
Ingrediënten
ingrediënten - info roggenkaakjes 200 g patisseriebloem flesje pils (33 cl)
1 ei mespuntje zout mespuntje bakpoeder viskruiden waterkers
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige