Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
roggenkaakjes200 g patisseriebloemflesje pils (33 cl)
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
roggenkaakjes200 g patisseriebloemflesje pils (33 cl)
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!