kibbeling van roggenkaakjes

kibbeling van roggenkaakjes

1 ei mespuntje zout mespuntje bakpoeder viskruiden waterkers
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
Ontbenen van de roggenkaakjes roggenkaakjes in kibbelingbeslag
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
roggenkaakjes 200 g patisseriebloem flesje pils (33 cl)
Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

kibbeling van

roggenkaakjes

Meng de patisseriebloem met het bakpoeder. Giet er een flesje pils bij terwijl je roert met een garde. Zorg voor een vloeibaar deeg. Kruid met een snuifje zout. Zet het deeg afgesloten weg in de koelkast en laat het daar minstens een uur staan. Verwijder het been uit de kaakjes. Snijd de grootste exemplaren in hapklare stukken. Steek ze in een diepvrieszakje samen met een paar eetlepels viskruiden of desnoods mosselkruiden. Meng goed, zodat de wangetjes rondom goed gekruid worden. Leg het zakje een uurtje weg in de frigo.
Schep de wangetjes door het beslag. Frituur ze uitgelekt in olie op 180°C tot ze goudbruin kleuren. Dien op met remoulade-, ravigote- of tartaarsaus.
Roggenkaakjes, roggenwangetjes of roggenbollen zijn verschillende benamingen van deze fijne stukjes vis. Ideaal om er kibbeling van te maken. Wel best het kraakbeen eruit snijden want dat maakt het weghappen van dit gefrituurde juweeltje een stuk aangenamer.
1 ei mespuntje zout mespuntje bakpoeder viskruiden waterkers
roggenkaakjes 200 g patisseriebloem flesje pils (33 cl)
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog
selectie:
meer recepten met vis en zeevruchten:
kruimelpad:
soortgelijk gerecht :
de              passie Creatief Koken kookvurige