kapsalon met kalkoen

kapsalon met kalkoen

ingrediënten - info gouda kalkoenfilet aardappelen peper & zout shoarmakruiden
Snijd de kalkoenfilets op dunne plakjes en laat die een uurtje marineren in de shoarmakruiden gemengd met olijfolie. Koop daarvoor een zakje kruiden of stel je mengeling zelf samen met gelijke hoeveelheden paprikapoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Maak frietjes van de aardappelen. Snijd de ui op ringen, was en snijd de sla, komkommer en tomaten. Maak knoflooksaus (mayonaise met geperst knoflook) of gebruik een kant-en- klaar sausje. Bak de kalkoenreepjes en bak frietjes. Leg een portie frietjes in een bord en schep daarop kalkoenreepjes. Dek af met plakjes cheddar en gouda en zet het bord eventjes onder de grill tot de kaas smelt. Werk het bord verder af met sla, tomatenschijfjes, komkommerschijfje, uiringen en een flinke klodder knoflooksaus. Er mag een plukje peterselie op, maar het hoeft niet. Dit is niet de originele versie, beroemd gemaakt door de Rotterdamse kapper die in de pittabar om de hoek, steeds weer z’n favoriete snack bestelde. Voor vele recepten van deze Hollandse klassieker geldt: ‘Hoe vettiger hoe prettiger’. Soms gaat zelfs de sla mee de oven in met de kaas bovenop. Maar dàt vond ik er nu net een beetje teveel over…
Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva (Turks eethuis) een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding 'kapsalon' kreeg. Het gerecht werd populair onder jongeren en is in veel Nederlandse en Belgische snackbars en shoarmazaken te verkrijgen. Bron: Wikipedia
Het restaurant waar het allemaal begon, El Aviva bestaat nog en het ‘kapsalon’ staat nog altijd op een prominente plaats op het menu.
olijfolie ui romeinse sla tomaat komkommer looksaus cheddar
Creatief Koken de              passie kookvurige

kapsalon

met kalkoen

ingrediënten - info gouda kalkoenfilet aardappelen peper & zout shoarmakruiden
Snijd de kalkoenfilets op dunne plakjes en laat die een uurtje marineren in de shoarmakruiden gemengd met olijfolie. Koop daarvoor een zakje kruiden of stel je mengeling zelf samen met gelijke hoeveelheden paprikapoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Maak frietjes van de aardappelen. Snijd de ui op ringen, was en snijd de sla, komkommer en tomaten. Maak knoflooksaus (mayonaise met geperst knoflook) of gebruik een kant-en-klaar sausje. Bak de kalkoenreepjes en bak frietjes. Leg een portie frietjes in een bord en schep daarop kalkoenreepjes. Dek af met plakjes cheddar en gouda en zet het bord eventjes onder de grill tot de kaas smelt. Werk het bord verder af met sla, tomatenschijfjes, komkommerschijfje, uiringen en een flinke klodder knoflooksaus. Er mag een plukje peterselie op, maar het hoeft niet. Dit is niet de originele versie, beroemd gemaakt door de Rotterdamse kapper die in de pittabar om de hoek, steeds weer z’n favoriete snack bestelde. Voor vele recepten van deze Hollandse klassieker geldt: ‘Hoe vettiger hoe prettiger’. Soms gaat zelfs de sla mee de oven in met de kaas bovenop. Maar dàt vond ik er nu net een beetje teveel over…
Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva (Turks eethuis) een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding 'kapsalon' kreeg. Het gerecht werd populair onder jongeren en is in veel Nederlandse en Belgische snackbars en shoarmazaken te verkrijgen. Bron: Wikipedia
Het restaurant waar het allemaal begon, El Aviva bestaat nog en het ‘kapsalon’ staat nog altijd op een prominente plaats op het menu.
Ingrediënten Bereiding
olijfolie ui romeinse sla tomaat komkommer looksaus cheddar
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige