Philippiense
mosseltjes
Neem per kilo mosseltjes. Meng twee zeer
fijn gesneden uien en meng met fijngehakte
peterselie.
Verhit een mosselpot met een paar lepels
water. Giet de uienmix erin en laat even
garen. Doe er dan de mosseltjes bij en kook
ze gaar in 4 à 5 minuten.
Bind de saus met paneermeel en gezouten
boter. Serveer met mosselbrood met
gezouten boter.
De Philippiense mosseltjes hebben een
onwaarschijnlijke aantrekkingkracht op
Belgische mosseleters. Als de restaurants
in het Zeeuws-Vlaamse Philipinne open
zijn, zie je nauwelijks nog een Nederlandse
nummerplaat in het straatbeeld.
De bereidingswijze is zeer typisch en
bijzonder. Helaas volgen niet meer alle
restaurants in het dorpje deze traditionele
receptuur.
paneermeel
gezouten boter
mosselbrood
Zeeuwse mosseltjes
ui
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: