Philippiense
mosseltjes
Zeeuwse mosseltjes
ui
peterselie
Neem per kilo mosseltjes. Meng twee zeer
fijn gesneden uien en meng met fijngehakte
peterselie.
Verhit een mosselpot met een paar lepels
water. Giet de uienmix erin en laat even
garen. Doe er dan de mosseltjes bij en kook
ze gaar in 4 à 5 minuten.
Bind de saus met paneermeel en gezouten
boter. Serveer met mosselbrood met
gezouten boter.
De Philippiense mosseltjes hebben een
onwaarschijnlijke aantrekkingkracht op
Belgische mosseleters. Als de restaurants
in het Zeeuws-Vlaamse Philipinne open
zijn, zie je nauwelijks nog een Nederlandse
nummerplaat in het straatbeeld.
De bereidingswijze is zeer typisch en
bijzonder. Helaas volgen niet meer alle
restaurants in het dorpje deze traditionele
receptuur.
paneermeel
gezouten boter
mosselbrood
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.