Milanese hazenpeper
ingrediënten - info varkenslever vloeiende bloem boter wildfond tijm rozemarijn ui knoflook wortelen laurier
Snijd de varkenslever in stukken, bestuif met bloem en bak rondom aan in hete boter. Maak een bereiding met wildfond, de gebakken lever, tijm, rozemarijn, gesneden uien, geplet knoflook, schijfjes wortel, blaadje laurier, verse salie, kruidnagel, steranijs, nootmuskaat, kaneelpoeder, jeneverbes, roze peperbessen, peper en zout. Breng aan de kook, schuim af en verlaag dan het vuur. Droog de hazenrugfilets met keukenpapier af, bestuif met vloeiende bloem en schroei in olijfolie langs alle kanten dicht. Leg het vlees in de warme marinade en vul aan met rode wijn tot het bedekt is. Laat 1 tot anderhalf uur sudderen tot het vlees mals is. Haal het vlees uit de saus, zeef en voeg room toe. Laat inkoken, breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Leg het vlees terug in de saus.

Milanese hazenpeper

Serveer met papardelle, of zoals op foto met ravioli en Parmezaan. In de ‘Belgische’ variant wordt de Milanese hazenpeper begeleid van een puree van rodebiet met appeltjes. In de opbouw van een écht Italiaans meergangenmenu, wordt de hazenpeper enkel begeleid van gesneden stokbrood.
salie kruidnagel steranijs nootmuskaat kaneel jeneverbes rode peperbessen peper en zout hazenrugfilets olijfolie rode wijn room
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo

Milanese

hazenpeper

ingrediënten - info varkenslever vloeiende bloem boter wildfond tijm rozemarijn ui knoflook wortelen laurier
Snijd de varkenslever in stukken, bestuif met bloem en bak rondom aan in hete boter. Maak een bereiding met wildfond, de gebakken lever, tijm, rozemarijn, gesneden uien, geplet knoflook, schijfjes wortel, blaadje laurier, verse salie, kruidnagel, steranijs, nootmuskaat, kaneelpoeder, jeneverbes, roze peperbessen, peper en zout. Breng aan de kook, schuim af en verlaag dan het vuur. Droog de hazenrugfilets met keukenpapier af, bestuif met vloeiende bloem en schroei in olijfolie langs alle kanten dicht. Leg het vlees in de warme marinade en vul aan met rode wijn tot het bedekt is. Laat 1 tot anderhalf uur sudderen tot het vlees mals is. Haal het vlees uit de saus, zeef en voeg room toe. Laat inkoken, breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Leg het vlees terug in de saus.
Serveer met papardelle, of zoals op foto met ravioli en Parmezaan. In de ‘Belgische’ variant wordt de Milanese hazenpeper begeleid van een puree van rodebiet met appeltjes. In de opbouw van een écht Italiaans meergangenmenu, wordt de hazenpeper enkel begeleid van gesneden stokbrood.
Ingrediënten Bereiding
salie kruidnagel steranijs nootmuskaat kaneel jeneverbes rode peperbessen peper en zout hazenrugfilets olijfolie rode wijn room
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige