haantje op de wijze van Potenza
Bak de gehalveerde panklare haantjes rondom goudbruin in wat olijfolie, gekruid met peper en zout en zet ze even langs de kant. Snijd de uien op ringen. Bak ze glazig in wat olijfolie. Blus met witte wijn en doe er maximaal een tweetal onversneden gedroogde peperoncino bij. Kruid met gesnipperde salie, rozemarijn, peper en zout. Snijd ontvelde en uitgeholde tomaten in halvemaantjes en voeg ze toe. Neem een ruime ovenschotel, leg daarin een bodem van ui met tomaat. Leg daarop de halve haantjes. Vul verder aan met de rest van de groentenbereiding. Zet de ovenschotel onafgedekt een uurtje in een voorverwarmde oven op 185°C. Tussentijds nog wat water of wijn toevoegen indien nodig. Voeg op het laatste basilicum, gehakte peterselie en geschaafde pecorino toe. Je kan dit gerechtje opdienen met een pasta naar keuze, maar het hoeft niet.

haantje op de wijze van Potenza

Pollo alla Potentina

Potenza ligt in bergachtig gebied, in het zuidelijke deel van de Apennijnen, in de buurt van Salerno in Italië. Het telt een 60.000 inwoners en waarschijnlijk evenveel kippen, die op een bijzonder smakelijke manier bereid worden. Geheel naar Italiaanse gewoonte is het aantal ingrediënten beperkt. Maar dat doet niets af aan de smaak en wel integendeel. Wat het verschil maakt, is de kwaliteit van de producten. Vind je alleen maar smaakloze waterzakken van tomaten, kies dan voor kerstomaatjes, die het dichtst in de buurt komen van de volle smaak van de Italiaanse pomodoro.
ingrediënten - info haantjes, panklaar olijfolie salie rozemarijn vleestomaten
uien peperoncino basilicum pecorino peterselie peper & zout witte wijn
Creatief Koken de              passie kookvurige

haantje op de wijze

van Potenza

pollo alla Potentina

ingrediënten - info haantjes, panklaar olijfolie salie rozemarijn vleestomaten
Bak de gehalveerde panklare haantjes rondom goudbruin in wat olijfolie, gekruid met peper en zout en zet ze even langs de kant. Snijd de uien op ringen. Bak ze glazig in wat olijfolie. Blus met witte wijn en doe er maximaal een tweetal onversneden gedroogde peperoncino bij. Kruid met gesnipperde salie, rozemarijn, peper en zout. Snijd ontvelde en uitgeholde tomaten in halvemaantjes en voeg ze toe. Neem een ruime ovenschotel, leg daarin een bodem van ui met tomaat. Leg daarop de halve haantjes. Vul verder aan met de rest van de groentenbereiding. Zet de ovenschotel onafgedekt een uurtje in een voorverwarmde oven op 185°C. Tussentijds nog wat water of wijn toevoegen indien nodig. Voeg op het laatste basilicum, gehakte peterselie en geschaafde pecorino toe. Je kan dit gerechtje opdienen met een pasta naar keuze, maar het hoeft niet.
Potenza ligt in bergachtig gebied, in het zuidelijke deel van de Apennijnen, in de buurt van Salerno in Italië. Het telt een 60.000 inwoners en waarschijnlijk evenveel kippen, die op een bijzonder smakelijke manier bereid worden. Geheel naar Italiaanse gewoonte is het aantal ingrediënten beperkt. Maar dat doet niets af aan de smaak en wel integendeel. Wat het verschil maakt, is de kwaliteit van de producten. Vind je alleen maar smaakloze waterzakken van tomaten, kies dan voor kerstomaatjes, die het dichtst in de buurt komen van de volle smaak van de Italiaanse pomodoro.
Ingrediënten Bereiding
uien peperoncino basilicum pecorino peterselie peper & zout witte wijn
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige