gewokte eendenfilet
met mango
Bereid de eendenborstfilets sous vide 2 uur
op 60°C. Laat afkoelen. Bak de
eendenborstfilets daarna kort maar krachtig
op de velkant tot die krokant is. Bak ook de
andere kant kort tot een bruin korstje. Laat
afgedekt even rusten en snijd de filets in fijne
reepjes met een elektrisch mes.
Mix een mango tot moes en snijd een
tweede in dunne schijfjes en zet koel weg.
Stoom de mini-maïskolfjes halfgaar in 5
minuten en bak ze dan in een pannetje in
wok-olie gemengd met sesamolie tot ze
goudbruin kleuren. Zet ze koel weg.
Meng sojasaus met ketchup en een beetje
wok-olie tot een homogene vinaigrette. Doe
er de eendenreepjes bij en meng goed. Druk
een paar knoflookteentjes en een stukje
geschilde gember door de knoflookpers en
meng met de bereiding van de
eendenreepjes.
Snijd rode, gele en oranje puntpaprika’s en
een wortel in zeer fijne julienne. Laat de
bamboo uitlekken. Roerbak deze groenten in
een bodempje wok-olie. Kruid met
mespuntjes kruiden in poedervorm:
koriander, kurkuma, fenegriek, cayenne,
venkel, komijn en een paar draaien zwarte
peper uit de molen.
Voeg de reepjes in de marinade toe en
daarna de erwtjes. Kies voor verse of
diepgevroren en zeker niet voor conserven
in dit recept.
Sous vide koken is misschien niet typisch
oosters, maar dat wordt ruimschoots
goedgemaakt door de zachtheid van de
vleesbereiding.
Op het bord: Drapeer de mangoschijven en
vul het bord verder aan met een schep uit
de wokpan.
Werk af met een paar opgewarmde mini-
maïskolven.
Serveer met kleefrijst of noedels en
eetstokjes.
Geniet even van het gepruts aan tafel en
geef dan pas uw tafelgenoten een gewoon
bestek. Niet mooi, maar leuk!
Roerbak even verder en meng tot slot met de
mangomoes.
Op het bord: Drapeer de mangoschijven en
vul het bord verder aan met een schep uit de
wokpan. Werk af met een paar opgewarmde
mini-maïskolven. Serveer met kleefrijst of
noedels en eetstokjes. Geniet even van het
gepruts aan tafel en geef pas dan uw
tafelgenoten een gewoon bestek.
puntpaprika’s
wortel
bamboescheuten
korianderpoeder
kurkuma
fenegriek
cayennepeper
venkelpoeder
komijn
zwarte peper
doperwtjes
eendenborstfilets
wok-olie
mango
mini-maïs
sesamolie
sojasaus
ketchup
knoflook
verse gember
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met eend:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee: