ingrediënten - info
everzwijnstoofvlees
vloeiende bloem
appelen
rode wijn
wildfond
rode uien
knoflook
wortelen
laurier
tijm
rozemarijn
boter
Voorbereiding. Snijd rode uien in
halvemaantjes, wortelen op blokjes,
knoflookteentjes op dunne schijfjes. Fruit ze
samen in bruisende boter en schep ze daarna
in een kasserol.
Maak een kruidentuiltje van laurierblaadjes,
lente-uitjes, takjes tijm en takjes rozemarijn.
Leg dit ook in de kasserol.
Voeg verder toe: een flinke scheut rode
balsamico, een reep pure chocolade, een paar
eetlepels confituur van blauwe bessen, een
handvol sultanrozijntjes en evenveel
gedroogde cranberries samen geweekt in
bruine rum. Kruid met geplette jeneverbessen,
een paar stuks kruidnagel, peper en zout.
boter
lente-uitjes
sultanrozijntjes
gedroogde
cranberries
bruine rum
balsamico
chocolade
blauwebessenconfit
uur
kruidnagel
jeneverbessen
geroosterde uitjes
peper en zout
zure room
Dep de stukken everzwijnstoofvlees droog met
keukenpapier.
Bestuif met vloeiende bloem en kruid met peper
en zout. Bak het vlees in bruisende boter in een
brede pan. Schep het daarna bij de andere
ingrediënten in de kasserol. Vul aan met
wildfond en een glas rode wijn tot alles
ondergedompeld is.
Breng de bereiding tegen het kookpunt aan en
laat 1 tot 1½ uur sudderen tot het vlees gaar is.
Laat het af het vuur langzaam afkoelen en zet
de pot koel weg tot de volgende dag. Dat
laatste is strikt genomen niet nodig, maar het
zorgt er wel voor dat de smaken beter
gemengd worden. Warm het stoofpotje de
volgende dag weer op.
Gekaramelliseerde appeltjes. Verwijder het
klokhuis en snijd een paar zoete appeltjes op
blokjes. Zet je kookvuur op de hoogst mogelijke
stand. Bak de appelblokjes -zeer kort- onder
voortdurend omscheppen in een pannetje in
bruisende boter tot ze dichtschroeien en hun
suikers karamelliseren. Meng de appelblokjes
met de bereiding in het stoofpotje. Breng op
serveertemperatuur en dien op, bijvoorbeeld
met aardappelkroketjes en zure room.
everzwijnstoofpotje
met
gekaramelliseerde
appeltjes
creatief koken > feestelijke recepten >
hoofdschotels - wild
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.