everzwijnstoofpotje met gekaramelliseerde appeltjes

boter lente-uitjes sultanrozijntjes gedroogde cranberries bruine rum balsamico chocolade blauwebessenconfituur kruidnagel jeneverbessen geroosterde uitjes peper en zout zure room
Voorbereiding. Snijd rode uien in halvemaantjes, wortelen op blokjes, knoflookteentjes op dunne schijfjes. Fruit ze samen in bruisende boter en schep ze daarna in een kasserol. Maak een kruidentuiltje van laurierblaadjes, lente-uitjes, takjes tijm en takjes rozemarijn. Leg dit ook in de kasserol. Voeg verder toe: een flinke scheut rode balsamico, een reep pure chocolade, een paar eetlepels confituur van blauwe bessen, een handvol sultanrozijntjes en evenveel gedroogde cranberries samen geweekt in bruine rum. Kruid met geplette jeneverbessen, een paar stuks kruidnagel, peper en zout.
Creatief Koken de              passie kookvurige
Dep de stukken everzwijnstoofvlees droog met keukenpapier. Bestuif met vloeiende bloem en kruid met peper en zout. Bak het vlees in bruisende boter in een brede pan. Schep het daarna bij de andere ingrediënten in de kasserol. Vul aan met wildfond en een glas rode wijn tot alles ondergedompeld is. Breng de bereiding tegen het kookpunt aan en laat 1 tot 1½ uur sudderen tot het vlees gaar is. Laat het af het vuur langzaam afkoelen en zet de pot koel weg tot de volgende dag. Dat laatste is strikt genomen niet nodig, maar het zorgt er wel voor dat de smaken beter gemengd worden. Warm het stoofpotje de volgende dag weer op. Gekaramelliseerde appeltjes. Verwijder het klokhuis en snijd een paar zoete appeltjes op blokjes. Zet je kookvuur op de hoogst mogelijke stand. Bak de appelblokjes -zeer kort- onder voortdurend omscheppen in een pannetje in bruisende boter tot ze dichtschroeien en hun suikers karamelliseren. Meng de appelblokjes met de bereiding in het stoofpotje. Breng op serveertemperatuur en dien op, bijvoorbeeld met aardappelkroketjes en zure room.
everzwijnstoofvlees vloeiende bloem appelen rode wijn wildfond rode uien knoflook wortelen laurier tijm rozemarijn
print
Voorbereiding. Snijd rode uien in halvemaantjes, wortelen op blokjes, knoflookteentjes op dunne schijfjes. Fruit ze samen in bruisende boter en schep ze daarna in een kasserol. Maak een kruidentuiltje van laurierblaadjes, lente-uitjes, takjes tijm en takjes rozemarijn. Leg dit ook in de kasserol. Voeg verder toe: een flinke scheut rode balsamico, een reep pure chocolade, een paar eetlepels confituur van blauwe bessen, een handvol sultanrozijntjes en evenveel gedroogde cranberries samen geweekt in bruine rum. Kruid met geplette jeneverbessen, een paar stuks kruidnagel, peper en zout.
boter lente-uitjes sultanrozijntjes gedroogde cranberries bruine rum balsamico chocolade blauwebessenconfit uur kruidnagel jeneverbessen geroosterde uitjes peper en zout zure room
Dep de stukken everzwijnstoofvlees droog met keukenpapier. Bestuif met vloeiende bloem en kruid met peper en zout. Bak het vlees in bruisende boter in een brede pan. Schep het daarna bij de andere ingrediënten in de kasserol. Vul aan met wildfond en een glas rode wijn tot alles ondergedompeld is. Breng de bereiding tegen het kookpunt aan en laat 1 tot 1½ uur sudderen tot het vlees gaar is. Laat het af het vuur langzaam afkoelen en zet de pot koel weg tot de volgende dag. Dat laatste is strikt genomen niet nodig, maar het zorgt er wel voor dat de smaken beter gemengd worden. Warm het stoofpotje de volgende dag weer op. Gekaramelliseerde appeltjes. Verwijder het klokhuis en snijd een paar zoete appeltjes op blokjes. Zet je kookvuur op de hoogst mogelijke stand. Bak de appelblokjes -zeer kort- onder voortdurend omscheppen in een pannetje in bruisende boter tot ze dichtschroeien en hun suikers karamelliseren. Meng de appelblokjes met de bereiding in het stoofpotje. Breng op serveertemperatuur en dien op, bijvoorbeeld met aardappelkroketjes en zure room.

everzwijnstoofpotje

met

gekaramelliseerde

appeltjes

de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijnstoofvlees vloeiende bloem appelen rode wijn wildfond rode uien knoflook wortelen laurier tijm rozemarijn
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
meer recepten met everzwijn:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
selectie:
bijpassende gerechten:
everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 appel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met wild: