ingrediënten - info
fazantenborstfilets
varkensnet
aardpeer
lente-uitjes
peterselie
bloedzurkel
boter
gevogeltefond
vloeiende bloem
De vulling. Begin met een kruidenmix te
maken in een koffiemolentje: een paar
jeneverbessen, een drietal kruidnageltjes, wat
nootmuskaat, peper en zout. Mix tot een
homogeen poeder.
Schep een handvol voorgekookte kastanjes
met een handvol in boter gebakken
kastanjechampignons in de foodprocessor. Mix
tot grof gemalen. Meng met de kruiden uit het
koffiemolentje.
De fazantfilets. Leg ze op een blad
aluminiumfolie. Dek af met plastiekfolie. Druk
ze plat met een vleeshamertje, zonder te
overdrijven.
Spreid het varkensnet open op een werkblad.
Leg er tegen elkaar, maar in spiegelbeeld,
twee fazantenfilets op. Schep op één van de
filets een balkje vulling. Druk dat goed aan om
de lucht eruit te halen.
Leg het andere filet erop en druk goed aan.
Plooi nu het varkensnet over de
samengevouwen filets en trek strak aan. Leg
de rolletjes een half uurtje in de koolkast.
De saus. Breng een portie gevogeltefond aan
de kook met evenveel culinaire room. Kruid
met een blokje tuinkruidenbouillon. Laat
inkoken en bind met 2 eetlepels vloeiende
bloem opgelost in water. Houd de saus warm
tot gebruik.
Wortelen. Was de drie soorten wortelen
grondig maar schil ze niet. Snijd ze diagonaal
in zo breed mogelijke schijfjes. Stoom ze
afgedekt gaar in een drietal minuutjes in de
microgolfoven.
De lente-uitjes. Snijd het worteldeel weg,
verwijder het buitenste blad en het meeste
groen. Halveer de uitjes in de lengte en bestuif
ze met olijfolie. Bak ze in een hete grillpan tot
ze gaar zijn en een mooi grillpatroon hebben.
De aardpeerchips. Snijd de uiteinden weg tot
je een mooie ronde vorm hebt. Snijd die met
de mandoline in 1 millimeter dikke schijfjes.
Dep ze droog met keukenpapier en bak ze 10
minuutjes in de friteuse op 140°C tot ze
goudbruin en knapperig zijn.
veelkleurige
wortelen
olijfolie
culinaire room
tuinkruidenbouillon
kastanje-
champignons
lente-uitjes
kastanjes
nootmuskaat
jeneverbessen
kruidnagel
peper en zout
Afwerken. Haal de fazantenrolletjes uit de
frigo. Laat even op kamertemperatuur komen.
Bak de rolletjes rondom bruin in bruisende
boter in een antikleefpan. Leg de rolletjes
daarna in een ovenschoteltje. Zet dat 25
minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
laat de rolletjes afgedekt, uit de oven een
kwartiertje ontspannen. Snijd ze schuin in
porties.
Op het bord. Zet een tweetal schijven gevulde
fazant op het bord. Drapeer de saus eromheen.
Schik daarna, naar eigen inzicht en inspiratie
de andere ingrediënten op het bord:
aardpeerchips, gegrilde lente-uitjes, gestoomde
worteltjes, bloedzurkel, gebakken voorgekookte
kastanjes en peterselie. Dien op met individuele
potjes aardappelgratin.
gevulde fazant
met aardpeerchips
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.