everzwijnquenelles met truffel
ingrediënten - info
Gehakt:
everzwijnstoofvlees
mager spek
ei
broodkruim
Porto
sjalotjes
truffel
salie
cognac
Draai everzwijnstoofvlees met mager spek zonder zwoerd en
een paar sjalotjes door de vleesmolen. Meng het
everzwijngehakt met een ei, vermalen broodkruim, rode Porto,
een halve truffel in brunoise gesneden, salie en een flinke
scheut Cognac. Maak er gehaktballetjes van en druk ze plat tot
schijven. Bak ze in een pan.
Aardpeerpuree:
aardpeer
melk
boter
room
peper & zout
nootmuskaat
Afwerking:
bospaddenstoelen
truffelolie
Kook de aardpeer gaar in 15 minuten en maak er puree van
met alle opgegeven ingrediënten. Bak de bospaddenstoelen in
een lepel truffelolie.
Schep de puree in schaaltjes, daarop een everzwijnhamburger
en werk af met truffelschaafsel en een schepje gebakken
paddenstoelen.