Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde
sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten
erbij en laat aanbakken.
Voeg witte wijn, gedroogde marjolein en visfumet toe en laat
zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar
is.
Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder
stromend koud water.
Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg
de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het
kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken
zijn. Laat even doorkoken.
paling in het groen
ingrediënten - info
palingmoten
sjalotten
knoflook
spinazie
kervel
platte peterselie
munt
potje zurkel
waterkers
gedroogde marjolein
Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende
bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer
met frietjes of gebakken krieltjes.
bieslook
citroenmelisse
dragon
salie
basilicum
dille
witte wijn
visfumet
boter
citroen
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.