Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, gedroogde marjolein en visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken.
Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.
bieslookcitroenmelissedragonsaliebasilicumdillewitte wijnvisfumetbotercitroenpeper en zout
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, gedroogde marjolein en visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken.
paling in 't groen
Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.
bieslookcitroenmelissedragonsaliebasilicumdillewitte wijnvisfumetbotercitroenpeper en zout
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!