Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, gedroogde marjolein en visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken.

paling in het groen

Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.
bieslook citroenmelisse dragon salie basilicum dille witte wijn visfumet boter citroen peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
palingmoten sjalotten knoflook spinazie kervel platte peterselie munt potje zurkel waterkers gedroogde marjolein
print
Kuis de spinazie en de verse kruiden. Bak de gesnipperde sjalotjes met de geplette knoflook in boter. Doe de palingmoten erbij en laat aanbakken. Voeg witte wijn, gedroogde marjolein en visfumet toe en laat zonder deksel minstens 20 minuten stoven tot de paling gaar is. Blancheer de verse kruiden en de spinazie. Koel af onder stromend koud water. Neem de palingmoten uit de pan en zet ze afgedekt weg. Voeg de geblancheerde kruiden en de spinazie toe aan het kookvocht. Mix kort met de handmixer tot alle vezels gebroken zijn. Laat even doorkoken.

paling in 't groen

Indien gewenst kan je de saus binden met wat vloeiende bloem, opgelost in water. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paling toe, meng en breng op temperatuur. Serveer met frietjes of gebakken krieltjes.
bieslook citroenmelisse dragon salie basilicum dille witte wijn visfumet boter citroen peper en zout
palingmoten sjalotten knoflook spinazie kervel platte peterselie munt potje zurkel waterkers gedroogde marjolein
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
paling  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassende gerechten:
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige