Haal de roggevleugels door de bloem met een beetje peper en zout en bak ze met de dikke kant eerst 4 minuten in een zeer hete pan met boter. De boter mag niet bruin worden! Voeg nog wat boter toe om dat te voorkomen. Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de dunne kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm, afgedekt in een oven op 85°C.

gebakken rog met kappertjesboter

roggevleugels kappertjes boter

Erfgoedgerechten

Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter en bak er gehakte peterselie in met een scheutje citroensap. Voeg pas op het laatst de uitgelekte kappertjes toe. Op het bord: giet de saus over de vleugel en werk af met gefrituurde krielaardappeltjes, veldsla en een schijfje citroen.
de       passie Creatief Koken kookvurige
citroen bloem peterselie peper & zout
Haal de roggevleugels door de bloem met een beetje peper en zout en bak ze met de dikke kant eerst 4 minuten in een zeer hete pan met boter. De boter mag niet bruin worden! Voeg nog wat boter toe om dat te voorkomen. Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de dunne kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm, afgedekt in een oven op 85°C. Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter en bak er gehakte peterselie in met een scheutje citroensap. Voeg pas op het laatst de uitgelekte kappertjes toe. Op het bord: giet de saus over de vleugel en werk af met gefrituurde krielaardappeltjes, veldsla en een schijfje citroen.

gebakken rog

met kappertjesboter

roggevleugels kappertjes boter

erfgoedgerechten

de       passie Creatief Koken kookvurige
citroen bloem peterselie peper & zout
Bereiding Ingrediënten privacy beleid