Haal de roggenvleugels door de bloem met een beetje peper en zout en bak ze met de dikke kant eerst 4 minuten in een zeer hete pan met boter. De boter mag niet bruin worden! Voeg nog wat boter toe om dat te voorkomen. Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de dunne kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm, afgedekt in een oven op 85°C.

gebakken rog met kappertjesboter

gebakken rog met kappertjesboter
Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter en bak er gehakte peterselie in met een scheutje citroensap. Voeg pas op het laatst de uitgelekte kappertjes toe. Op het bord: giet de saus over de vleugel en werk af met gefrituurde krielaardappeltjes, veldsla en een schijfje citroen.
krieltjes citroen bloem peterselie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
roggenvleugels kappertjes boter veldsla
print
Haal de roggenvleugels door de bloem met een beetje peper en zout en bak ze met de dikke kant eerst 4 minuten in een zeer hete pan met boter. De boter mag niet bruin worden! Voeg nog wat boter toe om dat te voorkomen. Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de dunne kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm, afgedekt in een oven op 85°C. Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter en bak er gehakte peterselie in met een scheutje citroensap. Voeg pas op het laatst de uitgelekte kappertjes toe. Op het bord: giet de saus over de vleugel en werk af met gefrituurde krielaardappeltjes, veldsla en een schijfje citroen.

gebakken rog

met kappertjesboter

krieltjes citroen bloem peterselie peper & zout
roggenvleugels kappertjes boter veldsla
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige