Haal de roggenvleugels door de bloem met
een beetje peper en zout en bak ze met de
dikke kant eerst 4 minuten in een zeer hete
pan met boter. De boter mag niet bruin
worden! Voeg nog wat boter toe om dat te
voorkomen.
Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de
dunne kant. Haal ze uit de pan en hou ze
warm, afgedekt in een oven op 85°C.
Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter
en bak er gehakte peterselie in met een
scheutje citroensap. Voeg pas op het laatst de
uitgelekte kappertjes toe.
Op het bord: giet de saus over de vleugel en
werk af met gefrituurde krielaardappeltjes,
veldsla en een schijfje citroen.
gebakken rog
met kappertjesboter
krieltjes
citroen
bloem
peterselie
peper & zout
roggenvleugels
kappertjes
boter
veldsla
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten: