Schil de asperges grondig, zodat geen taaie draden
achterblijven. Stoom ze gaar, afhankelijk van de dikte, tussen
10 en 15 minuutjes.
Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter op laag vuur op,
tot ze volledig gesmolten is. Giet de heldere vloeistof
voorzichtig af en zet die warm weg. Maak een
hollandaisesaus.
asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm
Nu kan je kiezen voor de afwerking met gehakte
hardgekookte eieren, of voor gepocheerde eitjes. Op foto de
versie met hardgekookt ei.
Op het bord: leg een 6-tal asperges op een langwerpig bord.
Oversaus met geklaarde boter. Bestrooi met gehakt ei en
handgepelde grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op het
uiteinde van de asperges. Schep daarop de hollandaisesaus.
Werk af met plukjes peterselie en grof gemalen peper en grof
zeezout.
grijze garnalen
gerookte zalm
peterselie
peper uit de molen
grof zeezout