Schil de asperges grondig, zodat geen taaie draden achterblijven. Stoom ze gaar, afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15 minuutjes.Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is. Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet die warm weg. Maak een hollandaisesaus.
Nu kan je kiezen voor de afwerking met gehakte hardgekookte eieren, of voor gepocheerde eitjes. Op foto de versie met hardgekookt ei.Ophetbord: leg een 6-tal asperges op een langwerpig bord. Oversaus met geklaarde boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op het uiteinde van de asperges. Schep daarop de hollandaisesaus.Werk af met plukjes peterselie en grof gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalengerookte zalmpeterseliepeper uit de molengrof zeezout
Schil de asperges grondig, zodat geen taaie draden achterblijven. Stoom ze gaar, afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15 minuutjes.Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is. Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet die warm weg. Maak een hollandaisesaus.
Nu kan je kiezen voor de afwerking met gehakte hardgekookte eieren, of voor gepocheerde eitjes. Op foto de versie met hardgekookt ei.Ophetbord: leg een 6-tal asperges op een langwerpig bord. Oversaus met geklaarde boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op het uiteinde van de asperges. Schep daarop de hollandaisesaus.Werk af met plukjes peterselie en grof gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalengerookte zalmpeterseliepeper uit de molengrof zeezout