Schil de asperges grondig, zodat geen taaie
draden achterblijven. Stoom ze gaar,
afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15
minuutjes.
Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter
op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is.
Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet
die warm weg. Maak een hollandaisesaus.
asperges
op zijn Vlaams
met gerookte zalm
Nu kan je kiezen voor de afwerking met
gehakte hardgekookte eieren, of voor
gepocheerde eitjes. Op foto de versie met
hardgekookt ei.
Op het bord: leg een 6-tal asperges op een
langwerpig bord. Oversaus met geklaarde
boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde
grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op
het uiteinde van de asperges. Schep daarop
de hollandaisesaus.
Werk af met plukjes peterselie en grof
gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalen
gerookte zalm
peterselie
peper uit de molen
grof zeezout
witte asperges
boter
eieren
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: