asperges op zijn Vlaams gerookte zalm
Schil de asperges grondig, zodat geen taaie draden achterblijven. Stoom ze gaar, afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15 minuutjes. Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is. Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet die warm weg. Maak een hollandaisesaus.

asperges op zijn Vlaams met gerookte zalm

Nu kan je kiezen voor de afwerking met gehakte hardgekookte eieren, of voor gepocheerde eitjes. Op foto de versie met hardgekookt ei. Op het bord: leg een 6-tal asperges op een langwerpig bord. Oversaus met geklaarde boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op het uiteinde van de asperges. Schep daarop de hollandaisesaus. Werk af met plukjes peterselie en grof gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalen gerookte zalm peterselie peper uit de molen grof zeezout
Creatief Koken de              passie kookvurige
witte asperges boter eieren
print
Schil de asperges grondig, zodat geen taaie draden achterblijven. Stoom ze gaar, afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15 minuutjes. Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is. Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet die warm weg. Maak een hollandaisesaus.

asperges

op zijn Vlaams

met gerookte zalm

Nu kan je kiezen voor de afwerking met gehakte hardgekookte eieren, of voor gepocheerde eitjes. Op foto de versie met hardgekookt ei. Op het bord: leg een 6-tal asperges op een langwerpig bord. Oversaus met geklaarde boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op het uiteinde van de asperges. Schep daarop de hollandaisesaus. Werk af met plukjes peterselie en grof gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalen gerookte zalm peterselie peper uit de molen grof zeezout
witte asperges boter eieren
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige