Bak de spekreepjes krokant, met in brunoise gesneden
preigroen en sjalotjes. Schil de komkommer, haal het merg
eruit en versnijd in blokjes. Meng de komkommerblokjes met
yoghurt, kruiden met versnipperde verse dille, peper en zout.
Kook de mosselen in een weinig water met de mosselkruiden.
Haal ze uit de schelp en wentel ze in de bloem. Bak ze kort in
hete boter met knoflook uit de knijper. Meng de mosseltjes
met de uitgelekte en opgewarmde spekjes met groenten.
gebakken mosseltjes met spekjes
ingrediënten - info
spekreepjes
prei
komkommer
yoghurt
dille
peper en zout
mosselen
mosselkruiden
Maak een frisse salade van ijsbergsla, gesneden sjalotjes en
eikenbladsla. Bak frietjes.
Op het bord: de mosselen met de frisse salade, frietjes, een
koimmetje mayonaise, en eentje met de komkommer yoghurt.
Werk af met gehakte peterselie.
vloeiende bloem
boter
knoflook
ijsbergsla
sjalotjes
eikenbladsla
aardappelen
mayonaise
peterselie