Bak de spekreepjes krokant, met in brunoise gesneden preigroen, sjalotjes en plukjes peterselie. Kook de mosselen in een weinig water met de mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze kort in hete boter met knoflook uit de knijper. Meng de mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde spekjes met groenten.

gebakken mosseltjes met spekjes

Maak een frisse salade van kropsla, gesneden sjalotjes en komkommer en tomaten. Bak frietjes. Op het bord: de mosselen met de frisse salade, frietjes en een kommetje mayonaise. Werk af met gehakte peterselie.
vloeiende bloem boter knoflook ijsbergsla sjalotjes eikenbladsla aardappelen mayonaise peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
spekreepjes prei komkommer yoghurt dille peper en zout mosselen mosselkruiden
print
Bak de spekreepjes krokant, met in brunoise gesneden preigroen, sjalotjes en plukjes peterselie. Kook de mosselen in een weinig water met de mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak ze kort in hete boter met knoflook uit de knijper. Meng de mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde spekjes met groenten.

gebakken mosseltjes

met spekjes

Maak een frisse salade van kropsla, gesneden sjalotjes en komkommer en tomaten. Bak frietjes. Op het bord: de mosselen met de frisse salade, frietjes en een kommetje mayonaise. Werk af met gehakte peterselie.
vloeiende bloem boter knoflook ijsbergsla sjalotjes eikenbladsla aardappelen mayonaise peterselie
spekreepjes prei komkommer yoghurt dille peper en zout mosselen mosselkruiden
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige