Bak de spekreepjes krokant, met in brunoise
gesneden preigroen, sjalotjes en plukjes
peterselie.
Kook de mosselen in een weinig water met de
mosselkruiden. Haal ze uit de schelp en bestuif
ze met vloeiende bloem. Bak ze kort in hete
boter met knoflook uit de knijper. Meng de
mosseltjes met de uitgelekte en opgewarmde
spekjes met groenten.
gebakken mosseltjes
met spekjes
Maak een frisse salade van kropsla, gesneden
sjalotjes en komkommer en tomaten. Bak
frietjes.
Op het bord: de mosselen met de frisse
salade, frietjes en een kommetje mayonaise.
Werk af met gehakte peterselie.
vloeiende bloem
boter
knoflook
ijsbergsla
sjalotjes
eikenbladsla
aardappelen
mayonaise
peterselie
spekreepjes
prei
komkommer
yoghurt
dille
peper en zout
mosselen
mosselkruiden
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht: