Breng het hertenstoofsel op kamertemperatuur.
Dep de stukken vlees droog met keukenpapier.
Wentel ze in vloeiende bloem en schud ze goed
af. Bak het vlees rondom bruin in een hete pan
met olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg het
vlees daarna in de tajine.
Snijd een paar rode uien in halve maantjes.
Schil een paar appeltjes en verdeel ze in
partjes. Snijd de ingemaakte rode bieten op
schijven. Snijd geraspte wortelen op dikke
schijven. Snijd een kwart van een rodekool in
reepjes en hak ze fijn in de cutter. Pel een halve
bol knoflookteentjes en plet ze met de zijkant
van een mes. Halveer een tiental teentjes zwart
(gefermenteerd) knoflook.
Meng al deze ingrediënten, behalve de
appeltjes, met het vlees in de tajine. Bestuif met
een paar eetlepels vloeiende bloem en meng
opnieuw. De appelpartjes voeg je een half uurtje
voor het einde van de kooktijd toe.
Voeg toe: wildfond, een glas rode wijn, een
flinke scheut rode balsamico-azijn, een paar
eetlepels tomatenpuree, een paar stuks
kruidnagel, een eetlepel roze peperbolletjes,
een blad laurier en een tweetal eetlepels za’atar.
Meng alles opnieuw goed doorheen.
wortelen
wildfond
rode wijn
balsamico
tomatenpuree
laurier
kruidnagel
roze peperbolletjes
za’atar
olijfolie
tajine van hert
met rode biet
Gebruik je een elektrische tajine, zet die dan op
3 uur en op de hoogste stand. Vertrouw op je
eigen ervaring voor de tijd en temperatuur in
een tajine in een klassieke oven. Ik heb er geen
ervaring mee, maar zou gokken op 2 uur op
185°C.
Op het bord. Een portie uit de tajine, afgewerkt
met gehakte bladpeterselie. Dien op met
kroketjes of blijf in de Noord-Afrikaanse stijl met
couscous of zoals hier met saffraancouscous.
hertenstoofvlees
vloeiende bloem
ingemaakte rode
bieten
rodekool
appeltjes
rode uien
knoflook
gefermenteerd
knoflook
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees: