everzwijnstoofpotje met rode biet en appeltjes
rode bietensap salie rozemarijn tijm peterselie laurier nootmuskaat jeneverbessen kruidnagel peper en zout vanillesuiker boter

everzwijnstoofpotje met rode biet en appeltjes

Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels, laurier, salie, rozemarijn en tijm. Leg het in pot. Giet er nu wildfond bij en ook rode bietensap in een verhouding van 2 op 1, tot het vlees volledig ondergedompeld is. Kruid met geplette jeneverbessen, een paar stuks kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Voeg een blikje tomatenpuree roe en een paar eetlepels veenbessencompote. Laat het stoofpotje sudderen tot het vlees gaar is. Reken op één tot anderhalf uur. Controleer de garing en haal het vlees uit de pot. Bewaar warm. Verwijder het kruidentuiltje. Zet de staafmixer in de kasserol en pureer. Druk de puree door een puntzeef. Leg het vlees terug bij de saus en breng op temperatuur. Bak een drietal appelschijven per bord in boter met vanillesuiker. Laat één kant karamelliseren. Snijd de bewaarde bietjes in schijven en schep ze in de stoofpot. Op het bord: een drietal gebakken appelschijfjes, een flinke schep stoof en werk af met een paar schijfjes biet.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Bestuif het everzwijnstoofvlees met vloeiende bloem. Bak de stukken aan in bruisende boter tot ze rondom dichtgeschroeid zijn. Schep het vlees in een kasserol. Fruit een paar in halvemaantjes gesneden uien in wat boter. Voeg een paar teentjes geplet knoflook toe. Schep de bereiding bij het vlees. Bewaar een paar stuks voor de afwerking en snijd een viertal gekookte rode bieten in schijven. Schep ze bij de rest in de pot. Rasp een pastinaak en een paar wortelen, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
print
everzwijnstoofvlees vloeiende bloem uien knoflook worteltjes pastinaak tomatenpuree veenbessencompote gekookte rode biet appeltjes wildfond

everzwijnstoofpotje

met rode biet

en appeltjes

rode bietensap salie rozemarijn tijm peterselie laurier nootmuskaat jeneverbessen kruidnagel peper en zout vanillesuiker boter
Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels, laurier, salie, rozemarijn en tijm. Leg het in pot. Giet er nu wildfond bij en ook rode bietensap in een verhouding van 2 op 1, tot het vlees volledig ondergedompeld is. Kruid met geplette jeneverbessen, een paar stuks kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout. Voeg een blikje tomatenpuree roe en een paar eetlepels veenbessencompote. Laat het stoofpotje sudderen tot het vlees gaar is. Reken op één tot anderhalf uur. Controleer de garing en haal het vlees uit de pot. Bewaar warm. Verwijder het kruidentuiltje. Zet de staafmixer in de kasserol en pureer. Druk de puree door een puntzeef. Leg het vlees terug bij de saus en breng op temperatuur. Bak een drietal appelschijven per bord in boter met vanillesuiker. Laat één kant karamelliseren. Snijd de bewaarde bietjes in schijven en schep ze in de stoofpot. Op het bord: een drietal gebakken appelschijfjes, een flinke schep stoof en werk af met een paar schijfjes biet.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rode biet  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 appel  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassend gerecht:
meer recepten met everzwijn:
Bestuif het everzwijnstoofvlees met vloeiende bloem. Bak de stukken aan in bruisende boter tot ze rondom dichtgeschroeid zijn. Schep het vlees in een kasserol. Fruit een paar in halvemaantjes gesneden uien in wat boter. Voeg een paar teentjes geplet knoflook toe. Schep de bereiding bij het vlees. Bewaar een paar stuks voor de afwerking en snijd een viertal gekookte rode bieten in schijven. Schep ze bij de rest in de pot. Rasp een pastinaak en een paar wortelen, snijd ze in schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
everzwijnstoofvlees vloeiende bloem uien knoflook worteltjes pastinaak tomatenpuree veenbessencompote gekookte rode biet appeltjes wildfond