rode bietensap
salie
rozemarijn
tijm
peterselie
laurier
nootmuskaat
jeneverbessen
kruidnagel
peper en zout
vanillesuiker
boter
everzwijnstoofpotje met rode biet en appeltjes
ingrediënten - info
everzwijnstoofvlees
vloeiende bloem
uien
knoflook
worteltjes
pastinaak
tomatenpuree
veenbessencompote
gekookte rode biet
appeltjes
wildfond
Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels, laurier, salie,
rozemarijn en tijm. Leg het in pot. Giet er nu wildfond bij en
ook rode bietensap in een verhouding van 2 op 1, tot het vlees
volledig ondergedompeld is.
Kruid met geplette jeneverbessen, een paar stuks kruidnagel,
nootmuskaat, peper en zout. Voeg een blikje tomatenpuree
roe en een paar eetlepels veenbessencompote. Laat het
stoofpotje sudderen tot het vlees gaar is. Reken op één tot
anderhalf uur.
Controleer de garing en haal het vlees uit de pot. Bewaar
warm. Verwijder het kruidentuiltje. Zet de staafmixer in de
kasserol en pureer. Druk de puree door een puntzeef. Leg het
vlees terug bij de saus en breng op temperatuur.
Bak een drietal appelschijven per bord in boter met
vanillesuiker. Laat één kant karamelliseren. Snijd de
bewaarde bietjes in schijven en schep ze in de stoofpot.
Op het bord: een drietal gebakken appelschijfjes, een flinke
schep stoof en werk af met een paar schijfjes biet.
Bestuif het everzwijnstoofvlees met vloeiende bloem. Bak de
stukken aan in bruisende boter tot ze rondom dichtgeschroeid
zijn. Schep het vlees in een kasserol.
Fruit een paar in halvemaantjes gesneden uien in wat boter.
Voeg een paar teentjes geplet knoflook toe. Schep de
bereiding bij het vlees.
Bewaar een paar stuks voor de afwerking en snijd een viertal
gekookte rode bieten in schijven. Schep ze bij de rest in de
pot. Rasp een pastinaak en een paar wortelen, snijd ze in
schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.