everzwijnstoofpotje
met rode biet
en appeltjes
rode bietensap
salie
rozemarijn
tijm
peterselie
laurier
nootmuskaat
jeneverbessen
kruidnagel
peper en zout
vanillesuiker
boter
Maak een kruidentuiltje van peterseliestengels,
laurier, salie, rozemarijn en tijm. Leg het in pot.
Giet er nu wildfond bij en ook rode bietensap
in een verhouding van 2 op 1, tot het vlees
volledig ondergedompeld is.
Kruid met geplette jeneverbessen, een paar
stuks kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout.
Voeg een blikje tomatenpuree roe en een paar
eetlepels veenbessencompote. Laat het
stoofpotje sudderen tot het vlees gaar is.
Reken op één tot anderhalf uur.
Controleer de garing en haal het vlees uit de
pot. Bewaar warm. Verwijder het kruidentuiltje.
Zet de staafmixer in de kasserol en pureer.
Druk de puree door een puntzeef. Leg het
vlees terug bij de saus en breng op
temperatuur.
Bak een drietal appelschijven per bord in boter
met vanillesuiker. Laat één kant
karamelliseren. Snijd de bewaarde bietjes in
schijven en schep ze in de stoofpot.
Op het bord: een drietal gebakken
appelschijfjes, een flinke schep stoof en werk
af met een paar schijfjes biet.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassend gerecht:
meer recepten met everzwijn:
Bestuif het everzwijnstoofvlees met vloeiende
bloem. Bak de stukken aan in bruisende boter
tot ze rondom dichtgeschroeid zijn. Schep het
vlees in een kasserol.
Fruit een paar in halvemaantjes gesneden uien
in wat boter. Voeg een paar teentjes geplet
knoflook toe. Schep de bereiding bij het vlees.
Bewaar een paar stuks voor de afwerking en
snijd een viertal gekookte rode bieten in
schijven. Schep ze bij de rest in de pot. Rasp
een pastinaak en een paar wortelen, snijd ze in
schijfjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
everzwijnstoofvlees
vloeiende bloem
uien
knoflook
worteltjes
pastinaak
tomatenpuree
veenbessencompote
gekookte rode biet
appeltjes
wildfond