ovenverse
appelflappen
bruine rum
rietsuiker
suikerklontjes
kaneelpoeder
ei
Borstel de randen in met losgeklopt ei. Vouw
het deeglapje nu diagonaal dicht en druk met
een vork de randen goed dicht.
Bedek een vlakke bakplaat met bakpapier en
schik daarop de appelflappen. Bestrijk ze met
een borsteltje met losgeklopt ei en strooi er
royaal grof gemalen suikerklontjes over. Bak
ze in 25 minuten in een voorverwarmde oven
op 185°C tot ze goudbruin zijn.
Laat ze best afkoelen tot lauw voor ze op te
dienen. Al is dat moeilijk als de geur ervan in je
neus hangt.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
Laat de rozijntjes een kwartiertje weken in een
glaasje bruine rum. Schil een paar zoete
appeltjes, ontdoe ze van het klokhuis en snijd
ze in kleine dobbelsteentjes.
Doe de appelstukjes samen met een paar
eetlepels rietsuiker, een theelepeltje
kaneelpoeder en de geweekte rozijntjes mét de
rum in een kom. Laat een paar minuutjes
sudderen op laag vuur tot de appelpartjes zacht
zijn. Niet te lang of je hebt appelmoes. Giet af
door een puntzeef. Teveel vocht is niet OK voor
het bladerdeeg.
Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit met
een deegrol, maar zorg ervoor dat ze hun vorm
behouden. Leg wat van de vulling in het
midden, maar niet te dicht bij de rand.
plakjes bladerdeeg
appels
rozijnen