ovenverse 
  appelflappen
 
 
 
  bruine rum
  rietsuiker
  suikerklontjes
  kaneelpoeder
  ei
 
 
  Borstel de randen in met losgeklopt ei. Vouw 
  het deeglapje nu diagonaal dicht en druk met 
  een vork de randen goed dicht. 
  Bedek een vlakke bakplaat met bakpapier en 
  schik daarop de appelflappen. Bestrijk ze met 
  een borsteltje met losgeklopt ei en strooi er 
  royaal grof gemalen suikerklontjes over.  Bak 
  ze in 25 minuten in een voorverwarmde oven 
  op 185°C tot ze goudbruin zijn. 
  Laat ze best afkoelen tot lauw voor ze op te 
  dienen. Al is dat moeilijk als de geur ervan in je 
  neus hangt.
 
 
   
 
  
  
 
 
 
   
 
  
  
  
  
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
  
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten van zoete bereidingen:
 
 
 
  Laat de rozijntjes een kwartiertje weken in een 
  glaasje bruine rum.  Schil een paar zoete 
  appeltjes, ontdoe ze van het klokhuis en snijd 
  ze in kleine dobbelsteentjes.
  Doe de appelstukjes samen met een paar 
  eetlepels rietsuiker, een theelepeltje 
  kaneelpoeder en de geweekte rozijntjes mét de 
  rum in een kom.  Laat een paar minuutjes 
  sudderen op laag vuur tot de appelpartjes zacht 
  zijn. Niet te lang of je hebt appelmoes. Giet af 
  door een puntzeef. Teveel vocht is niet OK voor 
  het bladerdeeg.
  Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit met 
  een deegrol, maar zorg ervoor dat ze hun vorm 
  behouden. Leg wat van de vulling in het 
  midden, maar niet te dicht bij de rand.  
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
 
 
 
  plakjes bladerdeeg
  appels
  rozijnen
 
 