zalmbisque met saffraan
Kuis en snijd prei, selder, ui en wortel in julienne. Doe de
groenten met visfumet en tomatenpuree in een soepketel. Laat
een twintigtal minuutjes doorkoken.
Zet het vuur lager en leg er de moten verse zalm in. Breng op
smaak met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
Mix de soep als de zalm gaar is en druk ze door een zeef.
Maak een roux van boter en bloem en voeg de bisque
lepelgewijs toe. Het resultaat moet een gebonden, vezelloze
soep zijn. Meng room met saffraan en roer dit af het vuur, door
de soep.
Snipper gerookte zalm. Bak croutons in olijfolie. Pluk de
waterkers.
bloem
saffraan
tomatenpuree
bieslook
cayennepeper
peper & zout
gedroogd zeewier
oud brood
olijfolie
cognac
waterkers
In het bord: een scheutje Cognac, een toefje opgeklopte
slagroom, een paar krokante croutons, snippers gerookte zalm
en plukjes waterkers. Werk af met gedroogd zeewier, indien
beschikbaar.
Dien de borden op zoals op de foto en giet er aan tafel de
soep bij uit een koffiepot.