zalm met warme avocadosaus
zalmmoten romanesco kool peper & zout dille bieslook avocado citroensap

zalm met warme avocadosaus

Er bestaan talloze bereidingen met avocado in guacamole-achtige sausjes. Zelden wordt de saus warm opgediend. Het resultaat is verrassend. En dan de romanesco oftewel de groene torentjesbloemkool. Deze groente heeft vooral een decoratieve meerwaarde vanwege de bijzondere vorm van het geheel en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de smaak is ook best oké en inderdaad vergelijkbaar met witte bloemkool. Beste periode voor romanesco: van juli tot november.
De spinaziestoemp is een klassieke aardappelpuree waaraan gemixte spinazie toegevoegd wordt. De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met peper, zout en dille. Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een takje dille en wat sprietjes bieslook.
Stoom de romanesco een tiental minuten. Kruiden hoeft niet. De warme avocadosaus maak je zo: haal het vruchtvlees uit rijpe avocado’s en mix in de blender met wat citroensap en groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room toe en warm de saus op, net voor het gebruik. Niet aan de kook brengen.
room spinazie aardappelpuree olijfolie groentebouillon
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zalm

met warme

avocadosaus

zalmmoten romanesco kool peper & zout dille bieslook avocado citroensap
Stoom de romanesco een tiental minuten. Kruiden hoeft niet. De warme avocadosaus maak je zo: haal het vruchtvlees uit rijpe avocado’s en mix in de blender met wat citroensap en groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room toe en warm de saus op, net voor het gebruik. Niet aan de kook brengen.
De spinaziestoemp is een klassieke aardappelpuree waaraan gemixte spinazie toegevoegd wordt. De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met peper, zout en dille. Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een takje dille en wat sprietjes bieslook.
Er bestaan talloze bereidingen met avocado in guacamole-achtige sausjes. Zelden wordt de saus warm opgediend. Het resultaat is verrassend. En dan de romanesco oftewel de groene torentjesbloemkool. Deze groente heeft vooral een decoratieve meerwaarde vanwege de bijzondere vorm van het geheel en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de smaak is ook best oké en inderdaad vergelijkbaar met witte bloemkool. Beste periode voor romanesco: van juli tot november.
room spinazie aardappelpuree olijfolie groentebouillon
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm