zalm
met warme
avocadosaus
zalmmoten
romanesco kool
peper & zout
dille
bieslook
avocado
citroensap
Stoom de romanesco een tiental minuten.
Kruiden hoeft niet.
De warme avocadosaus maak je zo: haal het
vruchtvlees uit rijpe avocado’s en mix in de
blender met wat citroensap en
groentebouillon. Breng op smaak met peper
en zout.
Voeg room toe en warm de saus op, net voor
het gebruik. Niet aan de kook brengen.
De spinaziestoemp is een klassieke
aardappelpuree waaraan gemixte spinazie
toegevoegd wordt.
De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met
peper, zout en dille.
Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een
takje dille en wat sprietjes bieslook.
Er bestaan talloze bereidingen met avocado
in guacamole-achtige sausjes. Zelden
wordt de saus warm opgediend. Het
resultaat is verrassend.
En dan de romanesco oftewel de groene
torentjesbloemkool. Deze groente heeft
vooral een decoratieve meerwaarde
vanwege de bijzondere vorm van het geheel
en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de
smaak is ook best oké en inderdaad
vergelijkbaar met witte bloemkool. Beste
periode voor romanesco: van juli tot
november.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: