forel met zalm en preivulling
boter forel gerookte zalm kruidenkaas witte wijn olijfolie peper en zout venkel
Dompel de verse forel een minuut in heet water. Neem het vel weg. Leg 2 bladen aluminiumfolie op elkaar, besprenkel met olijfolie en bedek met sneden gerookte zalm. Leg daarop de forel, maar laat kop en staartuiteinde vrij. Stoof gesneden ui, preiringen, venkel en wat gehakte peterselie. Voeg een scheutje witte wijn, kruidenkaas en gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de forel met het mengsel. Plooi de gerookte zalm erover, leg er wat gesneden lente-uitjes bovenop en sluit de papillot. Zet 25 minuten in een oven op 185°C. Werk af met gehakte peterselie. De papillot kan ook perfect op de barbecue klaargemaakt worden. Het gerechtje wordt hier gepresenteerd met een venkel- preipuree. Stoof grof gesneden prei, venkel en ui in wat boter en een kuipje groentebouillon. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Zet de handmixer in de stoofpot en pureer de bereiding.

forel met zalm en preivulling

prei ui lente-ui peterselie citroen dille
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

forel met zalm

en preivulling

boter forel gerookte zalm kruidenkaas witte wijn olijfolie peper en zout venkel
Dompel de verse forel een minuut in heet water. Neem het vel weg. Leg 2 bladen aluminium folie op elkaar, besprenkel met olijfolie en bedek met sneden gerookte zalm. Leg daarop de forel, maar laat kop en staartuiteinde vrij. Stoof gesneden ui, preiringen, venkel en wat gehakte peterselie. Voeg een scheutje witte wijn, kruidenkaas en gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout. Vul de forel met het mengsel. Plooi de gerookte zalm erover, leg er wat gesneden lente-uitjes bovenop en sluit de papillot. Zet 25 minuten in een oven op 185°C. Werk af met gehakte peterselie. De papillot kan ook perfect op de barbecue klaargemaakt worden.
Het gerechtje wordt hier gepresenteerd met een venkel-preipuree. Stoof grof gesneden prei, venkel en ui in wat boter en een kuipje groentebouillon. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Zet de handmixer in de stoofpot en pureer de bereiding.
prei ui lente-ui peterselie citroen dille
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
forel met zalm en preivulling
meer recepten met forel:
de              passie Creatief Koken kookvurige