boter
forel
gerookte zalm
kruidenkaas
witte wijn
olijfolie
peper en zout
venkel
ingrediënten - info
prei
ui
lente-ui
peterselie
citroen
dille
Dompel de verse forel een minuut in heet water. Neem het vel
weg. Leg 2 bladen aluminiumfolie op elkaar, besprenkel met
olijfolie en bedek met sneden gerookte zalm.
Leg daarop de forel, maar laat kop en staartuiteinde vrij.
Stoof gesneden ui, preiringen, venkel en wat gehakte
peterselie. Voeg een scheutje witte wijn, kruidenkaas en
gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de forel met het mengsel. Plooi de gerookte zalm erover,
leg er wat gesneden lente-uitjes bovenop en sluit de papillot.
Zet 25 minuten in een oven op 185°C. Werk af met gehakte
peterselie.
De papillot kan ook perfect op de barbecue klaargemaakt
worden.
Het gerechtje wordt hier gepresenteerd met een venkel-
preipuree. Stoof grof gesneden prei, venkel en ui in wat boter
en een kuipje groentebouillon. Breng indien nodig op smaak
met peper en zout. Zet de handmixer in de stoofpot en pureer
de bereiding.
forel met zalm en preivulling