forel met zalm
en preivulling
boter
forel
gerookte zalm
kruidenkaas
witte wijn
olijfolie
peper en zout
venkel
Dompel de verse forel een minuut in heet
water. Neem het vel weg. Leg 2 bladen
aluminium folie op elkaar, besprenkel met
olijfolie en bedek met sneden gerookte zalm.
Leg daarop de forel, maar laat kop en
staartuiteinde vrij.
Stoof gesneden ui, preiringen, venkel en wat
gehakte peterselie. Voeg een scheutje witte
wijn, kruidenkaas en gehakte dille toe en
breng op smaak met peper en zout.
Vul de forel met het mengsel. Plooi de
gerookte zalm erover, leg er wat gesneden
lente-uitjes bovenop en sluit de papillot.
Zet 25 minuten in een oven op 185°C. Werk af
met gehakte peterselie.
De papillot kan ook perfect op de barbecue
klaargemaakt worden.
Het gerechtje wordt hier gepresenteerd met
een venkel-preipuree. Stoof grof gesneden
prei, venkel en ui in wat boter en een kuipje
groentebouillon. Breng indien nodig op smaak
met peper en zout.
Zet de handmixer in de stoofpot en pureer de
bereiding.
prei
ui
lente-ui
peterselie
citroen
dille
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met forel: