dorade royale
uit de oven
Aardappelen:
aardappelen
rozemarijn
zout
olijfolie
Stoofpotje:
rode paprika’s
aubergine
tomaten uit blik
tomatenpuree
tijm
rozemarijn
peper en zout
De dorade. Maak met een scherp mes
insnijdingen op de flanken van de vis. Vul de
insnijdingen en de buikholte met de gemengde
verse kruiden. Leg de vis in een met olie
ingevette ovenschaal en overgiet royaal met
olijfolie. Kruid met peper en zout.
De vis moet nu 25 minuten in een oven op
185°C. Zet op het einde even de grill aan, voor
een mooi gegrild resultaat. Controleer de garing
voor het opdienen.
De aardappelen. Snijd de aardappelen
ongeschild in partjes. Leg ze in een ovenschaal
en bestrooi met zout en geritste rozemarijn.
Giet er olijfolie over en meng alles goed. Zet in
een voorverwarmde oven op 185°C gedurende
45 minuten. Roer geregeld even om.
Maak een stoofpotje met de gesneden
groenten, tomaten en tomatenpuree. Kruid met
tijm, rozemarijn, peper en zout. Zet deze
schotel samen met de aardappelen 45 minuten
in de oven op 185°C. Roer een paar keer om.
Op het bord: serveer de vis op een breed
bord. Garneer met bladpeterselie en geef er
citroenpartjes bij. Zet daarnaast de
ovenschoteltjes met aardappelen en groenten,
zodat de gasten zichzelf kunnen bedienen.
Visbereiding:
dorade (goudbrasem)
olijfolie
peper & zout
tijm
dragon
dille
marjolein
oregano
bladpeterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: