dorade royale uit de oven
ingrediënten - info Visbereiding: dorade (goudbrasem) olijfolie peper & zout tijm dragon dille marjolein oregano bladpeterselie
Aardappelen: aardappelen rozemarijn zout olijfolie Stoofpotje: rode paprika’s aubergine tomaten uit blik tomatenpuree tijm rozemarijn peper en zout
De dorade. Maak met een scherp mes insnijdingen op de flanken van de vis. Vul de insnijdingen en de buikholte met de gemengde verse kruiden. Leg de vis in een met olie ingevette ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. De vis moet nu 25 minuten in een oven op 185°C. Zet op het einde even de grill aan, voor een mooi gegrild resultaat. Controleer de garing voor het opdienen. De aardappelen. Snijd de aardappelen ongeschild in partjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met zout en geritste rozemarijn.

dorade royale uit de oven

Giet er olijfolie over en meng alles goed. Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 45 minuten. Roer geregeld even om. Maak een stoofpotje met de gesneden groenten, tomaten en tomatenpuree. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Zet deze schotel samen met de aardappelen 45 minuten in de oven op 185°C. Roer een paar keer om. Op het bord: serveer de vis op een breed bord. Garneer met bladpeterselie en geef er citroenpartjes bij. Zet daarnaast de ovenschoteltjes met aardappelen en groenten, zodat de gasten zichzelf kunnen bedienen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

dorade royale

uit de oven

ingrediënten - info Visbereiding: dorade (goudbrasem) olijfolie peper & zout tijm dragon dille marjolein oregano bladpeterselie
Aardappelen: aardappelen rozemarijn zout olijfolie Stoofpotje: rode paprika’s aubergine tomaten uit blik tomatenpuree tijm rozemarijn peper en zout
De dorade. Maak met een scherp mes insnijdingen op de flanken van de vis. Vul de insnijdingen en de buikholte met de gemengde verse kruiden. Leg de vis in een met olie ingevette ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. De vis moet nu 25 minuten in een oven op 185°C. Zet op het einde even de grill aan, voor een mooi gegrild resultaat. Controleer de garing voor het opdienen. De aardappelen. Snijd de aardappelen ongeschild in partjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met zout en geritste rozemarijn.
Giet er olijfolie over en meng alles goed. Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 45 minuten. Roer geregeld even om. Maak een stoofpotje met de gesneden groenten, tomaten en tomatenpuree. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Zet deze schotel samen met de aardappelen 45 minuten in de oven op 185°C. Roer een paar keer om. Op het bord: serveer de vis op een breed bord. Garneer met bladpeterselie en geef er citroenpartjes bij. Zet daarnaast de ovenschoteltjes met aardappelen en groenten, zodat de gasten zichzelf kunnen bedienen.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige