ingrediënten - info
Visbereiding:
dorade (goudbrasem)
olijfolie
peper & zout
tijm
dragon
dille
marjolein
oregano
bladpeterselie
Aardappelen:
aardappelen
rozemarijn
zout
olijfolie
Stoofpotje:
rode paprika’s
aubergine
tomaten uit blik
tomatenpuree
tijm
rozemarijn
peper en zout
De dorade. Maak met een scherp mes insnijdingen op de
flanken van de vis. Vul de insnijdingen en de buikholte met de
gemengde verse kruiden. Leg de vis in een met olie ingevette
ovenschaal en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met peper en
zout.
De vis moet nu 25 minuten in een oven op 185°C. Zet op het
einde even de grill aan, voor een mooi gegrild resultaat.
Controleer de garing voor het opdienen.
De aardappelen. Snijd de aardappelen ongeschild in partjes.
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met zout en geritste
rozemarijn.
dorade royale uit de oven
Giet er olijfolie over en meng alles goed. Zet in een
voorverwarmde oven op 185°C gedurende 45 minuten. Roer
geregeld even om.
Maak een stoofpotje met de gesneden groenten, tomaten en
tomatenpuree. Kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout. Zet
deze schotel samen met de aardappelen 45 minuten in de
oven op 185°C. Roer een paar keer om.
Op het bord: serveer de vis op een breed bord. Garneer met
bladpeterselie en geef er citroenpartjes bij. Zet daarnaast de
ovenschoteltjes met aardappelen en groenten, zodat de
gasten zichzelf kunnen bedienen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.