zalmterrine

zalmterrine

ingrediënten - info verse zalm court bouillon gelatine room zalmeitjes kropsla
Pocheer verse zalm in court bouillon. Laat afkoelen en pureer met een paar scheutjes van het pocheervocht tot een homogene, vezelloze massa. Breng op smaak met peper en zout.
Los een paar blaadjes gelatine op in een glaasje van de nog warme bouillon en meng met de zalmpuree. Laat even afkoelen en spatel er dan opgeklopte room onder tot een smeuïge massa. Schep de bereiding in verrines. Vanaf dit punt neem jij het als hobbykok over. Ik heb de verrines diagonaal gevuld en zo laten opstijven in de koelkast. Vervolgens heb ik het platte vlak bedekt met een laagje zalmeitjes. De verdere afwerking op foto bestaat uit een plukje sla, sprietjes bieslook, een takje dille, een toefje zure room met daarop wat cayennepeper, een kwart van een hardgekookt ei en een paar gepelde rivierkreeftjes. Maar jij kan dit perfect zelf vormgeven op een andere manier, met deze of andere ingrediënten. Serveer als aperitiefhapje in een kleinere portie of zoals hier, met croutons of toastjes in de voorgerechtversie.
bieslook dille zure room cayennepeper ei rivierkreeftjes peper en zout
Creatief Koken de       passie kookvurige

zalmterrine

ingrediënten - info verse zalm court bouillon gelatine room zalmeitjes kropsla
Pocheer verse zalm in courtbouillon. Laat afkoelen en pureer met een paar scheutjes van het pocheervocht tot een homogene, vezelloze massa. Breng op smaak met peper en zout. Los een paar blaadjes gelatine op in een glaasje van de nog warme bouillon en meng met de zalmpuree. Laat even afkoelen en spatel er dan opgeklopte room onder tot een smeuïge massa. Schep de bereiding in verrines. Vanaf dit punt neem jij het als hobbykok over. Ik heb de verrines diagonaal gevuld en zo laten opstijven in de koelkast. Vervolgens heb ik het platte vlak bedekt met een laagje zalmeitjes.
De verdere afwerking op foto bestaat uit een plukje sla, sprietjes bieslook, een takje dille, een toefje zure room met daarop wat cayennepeper, een kwart van een hard gekookt ei en een paar gepelde rivierkreeftjes. Maar jij kan dit perfect zelf vormgeven op een andere manier, met deze of andere ingrediënten. Serveer als aperitiefhapje in een kleinere portie of zoals hier, met croutons of toastjes in de voorgerechtversie.
Ingrediënten Bereiding
bieslook dille zure room cayennepeper ei rivierkreeftjes peper en zout
privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige de       passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche