everzwijnterrine met kerstbiersaus

everzwijnterrine met kerstbiersaus

Terrine: 750 gr everzwijn 250 gr varkenslever 100 gr spekjes 200 gr gerookt, dun gesneden buikspek jeneverbessen brood melk gin 200 gr ui peper & zout oregano peterselie
everzwijnterrine met kerstbiersaus2
Kerstbier heeft eigenschappen die goed samengaan met de smaak van wildpaté. Er zitten meestal extra kruiden in die passen in het beeld, zoals vanille, kaneel en kruidnagel, jeneverbessen en sinaasrasp. Hier werd het gebruik ervan beperkt tot de confit, maar je kan er best mee experimenteren om het bier ook te verwerken in de paté.
Draai het everzwijnvlees, de spekjes en de lever door de vleesmolen. Meng met gemalen jeneverbessen, gin, broodkruim, melk en gesnipperde ui. Breng op smaak. Smeer een terrine in met boter en bedek de wanden met lapjes gerookt spek. Laat genoeg overschot langs boven om toe te plooien. Schep het vlees in de terrine en druk goed aan. Plooi de speklappen dicht over de vulling. Decoreer de bovenkant met laurierblaadjes en jeneverbessen. Dek de terrine af met een deksel of met aluminiumfolie. Laat 1 u 20 minuten bakken in een oven op 200°C. Neem het deksel eraf, leg een blad folie op de paté en zet daarop een zwaar gewicht (bijvoorbeeld een strijkijzer). Laat de terrine volledig afkoelen onder het gewicht en bewaar liefst een paar dagen voor gebruik in de frigo. Snijd de afgekoelde terrine in schijfjes en dien op met saus.
Maak de saus (confit): sauteer de gesnipperde sjalot en gesneden raap. Breng op smaak. Snijd de peren en het witloof in blokjes. Voeg samen en doe er nu alle andere ingrediënten bij. Breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen tot het vocht bijna weg is. Dien afgekoeld op bij de terrine.
Creatief Koken de              passie kookvurige
Saus: zonnebloemolie boter sjalot boterraap peren witloof veenbessen kandijsuiker gember kerstbier ciderazijn peper & zout
print

everzwijnterrine

met kerstbiersaus

Draai het everzwijnvlees, de spekjes en de lever door de vleesmolen. Meng met gemalen jeneverbessen, gin, broodkruim, melk en gesnipperde ui. Breng op smaak. Smeer een terrine in met boter en bedek de wanden met lapjes gerookt spek. Laat genoeg overschot langs boven om toe te plooien. Schep het vlees in de terrine en druk goed aan. Plooi de speklappen dicht over de vulling. Decoreer de bovenkant met laurierblaadjes en jeneverbessen. Dek de terrine af met een deksel of met aluminiumfolie. Laat 1 u 20 minuten bakken in een oven op 200°C. Neem het deksel eraf, leg een blad folie op de paté en zet daarop een zwaar gewicht (bijvoorbeeld een strijkijzer). Laat de terrine volledig afkoelen onder het gewicht en bewaar liefst een paar dagen voor gebruik in de frigo. Snijd de afgekoelde terrine in schijfjes en dien op met saus. Maak de saus (confit): sauteer de gesnipperde sjalot en gesneden raap. Breng op smaak. Snijd de peren en het witloof in blokjes. Voeg samen en doe er nu alle andere ingrediënten bij. Breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen tot het vocht bijna weg is. Dien afgekoeld op bij de terrine.
Terrine: 750 gr everzwijn 250 gr varkenslever 100 gr spekjes 200 gr gerookt, dun gesneden buikspek jeneverbessen brood melk gin 200 gr ui peper & zout oregano peterselie
Kerstbier heeft eigenschappen die goed samengaan met de smaak van wildpaté. Er zitten meestal extra kruiden in die passen in het beeld, zoals vanille, kaneel en kruidnagel, jeneverbessen en sinaasrasp. Hier werd het gebruik ervan beperkt tot de confit, maar je kan er best mee experimenteren om het bier ook te verwerken in de paté.
everzwijnterrine met kerstbiersaus
Saus: zonnebloemolie boter sjalot boterraap peren witloof veenbessen kandijsuiker gember kerstbier ciderazijn peper & zout
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: everzwijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 peren witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 veenbessen - cranberries
kruimelpad:
Kerst en eindejaar
meer recepten met wild:
meer recepten met everzwijn :
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept