linguine met daslookpesto, asperges en zalm

linguine met daslookpesto, asperges en zalm

Daslookpesto: daslook knoflook pijnboompitjes parmezaan olijfolie grof zeezout Andere: linguine gerookte zalm witte en groene asperges eieren
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken. Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte parmezaan toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en uienpoeder. Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte. Breng de saus op temperatuur, zonder te koken. Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes parmezaan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik hier voor het gedetaillerde recept. Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn. De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in de stoommand op vol vermogen. Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen, maar bewaar de toppen apart.
Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6 minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok Parmezaan. Op het bord. Maak een spiegel met de parmezaancrème. Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork. Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers parmezaan en een paar daslookbloempjes.
Parmezaancrème met zalm: zalm uit blik parmezaan mascarpone culinaire room uienpoeder peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

linguine

met daslookpesto,

asperges en zalm

Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken. Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte parmezaan toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en uienpoeder. Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte. Breng de saus op temperatuur, zonder te koken. Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes parmezaan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik hier voor het gedetaillerde recept. Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn. De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in de stoommand op vol vermogen. Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen, maar bewaar de toppen apart.
Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6 minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok Parmezaan. Op het bord. Maak een spiegel met de parmezaancrème. Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork. Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers parmezaan en een paar daslookbloempjes.
Daslookpesto: daslook knoflook pijnboompitjes parmezaan olijfolie grof zeezout Andere: linguine gerookte zalm witte en groene asperges eieren
Parmezaancrème met zalm: zalm uit blik parmezaan mascarpone culinaire room uienpoeder peper en zout
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 daslook
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige