linguine met daslookpesto, asperges en zalm
Daslookpesto:
daslook
knoflook
pijnboompitjes
Parmesan
olijfolie
grof zeezout
Andere:
linguine
gerookte zalm
witte en groene asperges
eieren
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken.
Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een
steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte Parmesan
toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en uipoeder.
Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene
massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte.
Breng de saus op temperatuur, zonder te koken.
Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes
Parmesan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde
pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik
hier voor het gedetaillerde recept.
ingrediënten - info
Parmesancrème met zalm:
zalm uit blik
Parmesan
mascarpone
culinaire room
uipoeder
peper en zout
Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte
asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn.
De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder
wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze
gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in
de stoommand op vol vermogen.
Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest
in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen,
maar bewaar de toppen apart.
Kook de linguine al dente volgens de instructies op de
verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6
minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok
Parmezaan.
Op het bord. Maak een spiegel met de Parmesancrème.
Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden
de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje
van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork.
Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een
flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin
een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers Parmezaan en
een paar daslookbloempjes.
Andere recepten met daslook: