linguine
met daslookpesto,
asperges en zalm
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit
blik uitlekken. Laat een potje mascarpone
smelten op laag vuur in een steelpannetje.
Voeg een paar eetlepels geraspte parmezaan
toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout
en uienpoeder.
Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot
een homogene massa. Verdun met scheutjes
culinaire room tot sausdikte. Breng de saus op
temperatuur, zonder te koken.
Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal
de brokjes parmezaan met gesnipperde
blaadjes daslook, geroosterde pijnboompitjes,
geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik
hier voor het gedetaillerde recept.
Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil
de witte asperges heel grondig, zodat alle
harde vezels verwijderd zijn. De groene
asperges moeten niet geschild worden.
Verwijder wel het harde uiteinde. Stoom beide
soorten asperges tot ze gaar zijn. In de
microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in
de stoommand op vol vermogen.
Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm.
Snijd de rest in schijfjes van een centimeter
breed en meng wit en groen, maar bewaar de
toppen apart.
Kook de linguine al dente volgens de instructies
op de verpakking, of maak zelf je pasta.
Pocheer eitjes ongeveer 6 minuten in water
met azijn. Snijd schilfers van een blok
Parmezaan.
Op het bord. Maak een spiegel met de
parmezaancrème. Schik de aspergetoppen
langs de rand. Schep in het midden de
mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop
een nestje van linguine, dat je opgedraaid hebt
met een vork.
Leg de zalmreepjes op en rond de pasta.
Schep bovenop een flinke portie daslookpesto
en duw er een putje in. Leg daarin een
gepocheerd eitje. Werk af met schilfers
parmezaan en een paar daslookbloempjes.
Daslookpesto:
daslook
knoflook
pijnboompitjes
parmezaan
olijfolie
grof zeezout
Andere:
linguine
gerookte zalm
witte en groene
asperges
eieren
Parmezaancrème met
zalm:
zalm uit blik
parmezaan
mascarpone
culinaire room
uienpoeder
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: