linguine met daslookpesto, asperges en zalm

linguine met daslookpesto, asperges en zalm

de              passie Creatief Koken kookvurige
Daslookpesto: daslook knoflook pijnboompitjes Parmesan olijfolie grof zeezout Andere: linguine gerookte zalm witte en groene asperges eieren
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken. Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte Parmesan toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en uipoeder. Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte. Breng de saus op temperatuur, zonder te koken. Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes Parmesan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik hier voor het gedetaillerde recept.
ingrediënten - info Parmesancrème met zalm: zalm uit blik Parmesan mascarpone culinaire room uipoeder peper en zout
Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn. De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in de stoommand op vol vermogen. Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen, maar bewaar de toppen apart. Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6 minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok Parmezaan. Op het bord. Maak een spiegel met de Parmesancrème. Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork. Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers Parmezaan en een paar daslookbloempjes.
Andere recepten met daslook:
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

linguine

met daslookpesto,

asperges en zalm

de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken Bereiding
Parmesancrème met zalm. Laat de zalm uit blik uitlekken. Laat een potje mascarpone smelten op laag vuur in een steelpannetje. Voeg een paar eetlepels geraspte Parmesan toe. Schep er de zalm bij. Kruid met peper, zout en uipoeder. Zet de staafmixer in het pannetje en pureer tot een homogene massa. Verdun met scheutjes culinaire room tot sausdikte. Breng de saus op temperatuur, zonder te koken. Daslookpesto. Gebruik een vijzel en vermaal de brokjes Parmesan met gesnipperde blaadjes daslook, geroosterde pijnboompitjes, geplet knoflook, olijfolie en grof zeezout. Klik hier voor het gedetaillerde recept.
Snijd een stuk gerookte zalm in reepjes. Schil de witte asperges heel grondig, zodat alle harde vezels verwijderd zijn. De groene asperges moeten niet geschild worden. Verwijder wel het harde uiteinde. Stoom beide soorten asperges tot ze gaar zijn. In de microgolfoven volstaan daarvoor 5 minuten in de stoommand op vol vermogen. Snijd de top van de asperges, op pakweg 4 cm. Snijd de rest in schijfjes van een centimeter breed en meng wit en groen, maar bewaar de toppen apart. Kook de linguine al dente volgens de instructies op de verpakking, of maak zelf je pasta. Pocheer eitjes ongeveer 6 minuten in water met azijn. Snijd schilfers van een blok Parmezaan. Op het bord. Maak een spiegel met de Parmesancrème. Schik de aspergetoppen langs de rand. Schep in het midden de mengeling van aspergeschijfjes. Leg daarop een nestje van linguine, dat je opgedraaid hebt met een vork. Leg de zalmreepjes op en rond de pasta. Schep bovenop een flinke portie daslookpesto en duw er een putje in. Leg daarin een gepocheerd eitje. Werk af met schilfers Parmezaan en een paar daslookbloempjes.
Ingrediënten
ingrediënten - info Parmesancrème met zalm: zalm uit blik Parmesan mascarpone culinaire room uipoeder peper en zout
Daslookpesto: daslook knoflook pijnboompitjes Parmesan olijfolie grof zeezout Andere: linguine gerookte zalm witte en groene asperges eieren
Andere recepten met daslook:
privacy beleid