bruschetta met
tomaten en
buffelmozzarella
Voorbereiding. Ontvel de tomaten. Hang ze een
half minuutje in kokend water. Koel onmiddellijk
af onder koud stromend water. Verwijder de
schil, halveer en haal de pitjes eruit. Snijd het
vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Snipper een sjalotje en een knoflookteentje.
Meng beide met de tomatenblokjes. Hak een
paar salieblaadjes en een paar plukjes platte
peterselie en meng ze met de rest van de
bereiding. Breng op smaak met olijfolie, peper
en zout.
Bruschetta wordt meestal gemaakt op basis
van stokbrood of chiabatta. Hier wordt
gekozen voor briochebrood, dat krokant
gegrild wordt in de toaster. Het geeft een
iets zoetere toetst aan deze eenvoudige,
maar gezonde snack.
Steek een paar sneetjes briochebrood in de
toaster en grill ze rondom bruin. Bestuif de
toastjes met olijfoliespray.
Dresseer met de tomatenmengeling en leg
daarop schijven buffelmozzarella. Werk af met
blaadjes verse basilicum en voor de
fijnproevers, met een straaltje oude rode
balsamico.
salie
platte peterselie
verse basilicum
olijfoliespray
peper en zout
oude balsamico
san marzano
tomaten
toastbrood
sjalotje
knofloof
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
ook bijpassend bij :
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: