daslookpesto
olijfolie
parmesan
knoflook
grof zeezout
Verwijder de steeltjes van een handvol daslookblaadjes.
Verbrokkel een stuk Parmezaan. Rooster een paar eetlepels
pijnboompitjes en vermaal ze in een vijzel. Plet een vijftal
gepelde teentjes knoflook in de knoflookpers.
Meng het knoflook met een flinke scheut olijfolie en meng
goed. Plet het daslook met de brokjes kaas in de vijzel. Giet er
met kleine scheutjes de knoflook-olijfolie aan toe. Zorg er wel
voor dat de pesto niet te vloeibaar wordt. Plet verder en voeg
nu de pitjes toe. Meng alles goed om met wat grof zeezout.
Je kan pesto ook maken met een blender of staafmixer, maar
dan is het eindresultaat vaak te papperig. De smaak kan je
aanpassen door meer of minder knoflook te gebruiken.
ingrediënten - info
daslook
pijnboompitjes
Een toepassing van
daslookpesto is deze linguine
met daslookpesto asperges
en zalm
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier
wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.