daslookpesto
olijfolie
parmezaan
knoflook
grof zeezout
Verwijder de steeltjes van een handvol
daslookblaadjes. Verbrokkel een stuk
Parmezaan. Rooster een paar eetlepels
pijnboompitjes en vermaal ze in een vijzel. Plet
een vijftal gepelde teentjes knoflook in de
knoflookpers.
Meng het knoflook met een flinke scheut olijfolie
en meng goed. Plet het daslook met de brokjes
kaas in de vijzel. Giet er met kleine scheutjes
de knoflook-olijfolie aan toe. Zorg er wel voor
dat de pesto niet te vloeibaar wordt. Plet verder
en voeg nu de pitjes toe. Meng alles goed om
met wat grof zeezout.
Je kan pesto ook maken met een blender of
staafmixer, maar dan is het eindresultaat vaak
te papperig. De smaak kan je aanpassen door
meer of minder knoflook te gebruiken.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
voorbeeld van toepassing:
selectie:
kruimelpad:
daslook
pijnboompitjes