daslookpesto

olijfolie parmezaan knoflook grof zeezout
Verwijder de steeltjes van een handvol daslookblaadjes. Verbrokkel een stuk Parmezaan. Rooster een paar eetlepels pijnboompitjes en vermaal ze in een vijzel. Plet een vijftal gepelde teentjes knoflook in de knoflookpers. Meng het knoflook met een flinke scheut olijfolie en meng goed. Plet het daslook met de brokjes kaas in de vijzel. Giet er met kleine scheutjes de knoflook-olijfolie aan toe. Zorg er wel voor dat de pesto niet te vloeibaar wordt. Plet verder en voeg nu de pitjes toe. Meng alles goed om met wat grof zeezout. Je kan pesto ook maken met een blender of staafmixer, maar dan is het eindresultaat vaak te papperig. De smaak kan je aanpassen door meer of minder knoflook te gebruiken.
linguine met daslookpesto, asperges en zalm
Een toepassing van daslookpesto is deze linguine met daslookpesto asperges en zalm
Creatief Koken de              passie kookvurige
daslook pijnboompitjes
print

daslookpesto

olijfolie parmezaan knoflook grof zeezout
Verwijder de steeltjes van een handvol daslookblaadjes. Verbrokkel een stuk Parmezaan. Rooster een paar eetlepels pijnboompitjes en vermaal ze in een vijzel. Plet een vijftal gepelde teentjes knoflook in de knoflookpers. Meng het knoflook met een flinke scheut olijfolie en meng goed. Plet het daslook met de brokjes kaas in de vijzel. Giet er met kleine scheutjes de knoflook-olijfolie aan toe. Zorg er wel voor dat de pesto niet te vloeibaar wordt. Plet verder en voeg nu de pitjes toe. Meng alles goed om met wat grof zeezout. Je kan pesto ook maken met een blender of staafmixer, maar dan is het eindresultaat vaak te papperig. De smaak kan je aanpassen door meer of minder knoflook te gebruiken.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 daslook
voorbeeld van toepassing:
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
daslook pijnboompitjes