gefrituurde pijlinktvis
pijlinktvis
vloeiende bloem
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen
en behoud de tentakels als één geheel.
Droog alles met keukenpapier. Wentel door
vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen
en tentakels op 185°C tot goudbruin.
Bestrooi met zout en serveer met gehakte
peterselie en citroenpartjes.
Pijlinktvissen, bij ons en rond de
Middellandse zee beter bekend als
calamares, staan zowat overal ter wereld
waar er water in de buurt is op het menu.
De beestjes stammen uit de Juraperiode,
hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park.
Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes
die tot de verbeelding spreken. Niet alleen
hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige
soorten geven licht en ze spuiten allemaal
inkt.
Die inkt wordt trouwens in sommige
gerechten verwerkt als kleurstof,
bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen
peterselie
zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.