gefrituurde pijlinktvis
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen
en behoud de tentakels als één geheel.
Droog alles met keukenpapier. Wentel door
vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen
en tentakels op 185°C tot goudbruin.
Bestrooi met zout en serveer met gehakte
peterselie en citroenpartjes.
Pijlinktvissen, bij ons en rond de
Middellandse zee beter bekend als
calamares, staan zowat overal ter wereld
waar er water in de buurt is op het menu.
De beestjes stammen uit de Juraperiode,
hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park.
Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes
die tot de verbeelding spreken. Niet alleen
hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige
soorten geven licht en ze spuiten allemaal
inkt.
Die inkt wordt trouwens in sommige
gerechten verwerkt als kleurstof,
bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen
peterselie
zout
pijlinktvis
vloeiende bloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met inktvis :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: