gefrituurde pijlinktvis
Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen en behoud de tentakels als één geheel. Droog alles met keukenpapier. Wentel door vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen en tentakels op 185°C tot goudbruin. Bestrooi met zout en serveer met gehakte peterselie en citroenpartjes.

gefrituurde pijlinktvis

Pijlinktvissen, bij ons en rond de Middellandse zee beter bekend als calamares, staan zowat overal ter wereld waar er water in de buurt is op het menu. De beestjes stammen uit de Juraperiode, hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park. Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes die tot de verbeelding spreken. Niet alleen hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige soorten geven licht en ze spuiten allemaal inkt. Die inkt wordt trouwens in sommige gerechten verwerkt als kleurstof, bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen peterselie zout
pijlinktvis vloeiende bloem
Creatief Koken de              passie kookvurige print

gefrituurde pijlinktvis

Kuis en spoel de pijlinktvis. Snijd op ringen en behoud de tentakels als één geheel. Droog alles met keukenpapier. Wentel door vloeiende bloem, klop af en frituur de ringen en tentakels op 185°C tot goudbruin. Bestrooi met zout en serveer met gehakte peterselie en citroenpartjes.
Pijlinktvissen, bij ons en rond de Middellandse zee beter bekend als calamares, staan zowat overal ter wereld waar er water in de buurt is op het menu. De beestjes stammen uit de Juraperiode, hoewel ze niet te zien zijn in Jurassic Park. Toch hebben ze hun monsterlijke trekjes die tot de verbeelding spreken. Niet alleen hebben ze hun smoeltje niet mee, sommige soorten geven licht en ze spuiten allemaal inkt. Die inkt wordt trouwens in sommige gerechten verwerkt als kleurstof, bijvoorbeeld om zwarte pasta te maken.
citroen peterselie zout
gefrituurde pijlinktvis
pijlinktvis vloeiende bloem
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pijlinktvis (calamares) en oktopus
meer recepten met inktvis :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige