Marineer de gekuiste maar inktvisjes in olijfolie met citroen, geplet knoflook en verse oregano. Gril en quadrilleer ze bij voorkeur, voor een mooi effect. Je kan ze ook in ringetjes snijden, zoals op foto. Salsa verde: doe enkele ansjovisfilets samen met een eetlepel kappertjes, peterselieblaadjes, verse basilicum en munt en een scheut olijfolie in een kleine hakmolen. Kruid met witte balsamico en een koffielepeltje mosterd. Hak kort, zodat de ingrediënten niet volledig vermalen zijn. Dien de inktvisjes op bestreken met de salsa.

gegrilde calamares met salsa verde

Calamares ofwel pijlinktvis is géén octopus. Het diertje zwemt er lustig op los in onze Noordzee van september tot april. Er is geen overbevissing van, dus tast toe zou ik zo zeggen. Meestal kennen we deze inktvisjes uit de Zuid-Europese keuken. De meest gebruikelijke bereidingswijze is op ringen gesneden, gepaneerd en gefrituurd, ofwel in één stuk gegrild en gekwadrilleerd boven een houtvuur. Maar pijlinktvis is ook perfect geschikt om op te vullen, waarvan elders op deze pagina’s een voorbeeld. Tip: calamares kook/bak je ofwel kort, ofwel lang (in soep en saus). Alles wat daartussen ligt, maakt dat je elastiekjes op je bord krijgt.
Salsa verde: ansjovisfilets kappertjes peterselie basilicum munt balsamico mosterd olijfolie
ingrediënten - info Andere: inktvisjes olijfolie citroen knoflook verse oregano peterselie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print

gegrilde calamares

met salsa verde

Salsa verde: ansjovisfilets kappertjes peterselie basilicum munt balsamico mosterd olijfolie
Marineer de gekuiste maar inktvisjes in olijfolie met citroen, geplet knoflook en verse oregano. Gril en quadrilleer ze bij voorkeur, voor een mooi effect. Je kan ze ook in ringetjes snijden, zoals op foto. Salsa verde: doe enkele ansjovisfilets samen met een eetlepel kappertjes, peterselieblaadjes, verse basilicum en munt en een scheut olijfolie in een kleine hakmolen. Kruid met witte balsamico en een koffielepeltje mosterd. Hak kort, zodat de ingrediënten niet volledig vermalen zijn. Dien de inktvisjes op bestreken met de salsa.
Calamares ofwel pijlinktvis is géén octopus. Het diertje zwemt er lustig op los in onze Noordzee van september tot april. Er is geen overbevissing van, dus tast toe zou ik zo zeggen. Meestal kennen we deze inktvisjes uit de Zuid-Europese keuken. De meest gebruikelijke bereidingswijze is op ringen gesneden, gepaneerd en gefrituurd, ofwel in één stuk gegrild en gekwadrilleerd boven een houtvuur. Maar pijlinktvis is ook perfect geschikt om op te vullen, waarvan elders op deze pagina’s een voorbeeld. Tip: calamares kook/bak je ofwel kort, ofwel lang (in soep en saus). Alles wat daartussen ligt, maakt dat je elastiekjes op je bord krijgt.
Ingrediënten Bereiding
ingrediënten - info Andere: inktvisjes olijfolie citroen knoflook verse oregano peterselie peper & zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige