paella mixta
met bloemkoolrijst
De voorbereiding in de keuken.
Snijd de poten weg van de tijgergarnalen. Kuis
en spoel de mosselen. Snijd het spek in
reepjes. Hak de konijnenrug in stukken van een
drietal centimeter. Snijd een dikke plak
gekookte ham in dobbelsteentjes. Kuis de
inktvis en snijd deze in ringen. Schil en snijd de
rode paprika in reepjes. Halveer een Spaans
pepertje en verwijder de zaadjes. Pel de
knoflookteentjes, halveer en haar het groen
eruit. Snijd de rode ui in halve maantjes. Haal
de roosjes van een bloemkool en rasp die tot
de grootte van rijstkorrels. Hak peterselie en
snijd limoen op schijfjes. Maak kippenbouillon.
De voorbereiding op de barbecue.
Besproei de drumsticks en de stukken
konijnenrug met olijfolie. Kruid ze met peper en
zout. Leg ze op de grill in de zone met indirecte
hitte. Sluit het deksel en laat een kwartiertje
bakken op gematigde warmte.
Open het deksel en zet de plancha in het
midden van het grillrooster. Besproei met
olijfolie en leg er de spekjes en de hamblokjes
in. Verhuis de drumsticks en stukken konijn
naar de zone met directe hitte. Besproei de
tijgergarnalen met olijfolie en leg ze erbij. Sluit
het deksel en laat een tiental minuutjes grillen.
Keer het vlees en de garnalen één keer om in
de tijd.
Open het deksel. Bewaar het vlees en de
tijgergarnalen warm in een afgedekte
ovenschotel tot verder gebruik. Verwijder de
plancha en zet de paellapan in het midden van
het rooster. Besproei met olijfolie en leg er de
bloemkoolrijst in, samen met de ui, het knoflook
en de paprika’s. Kruid met peper en zout. Roer
goed om en sluit het deksel. Laat een tiental
minuutjes bakken, roer in die tijd de bereiding
één keer om.
Deze koolhydraatarme versie van het
populaire Spaanse gerecht is er niet minder
smaakvol om, wanneer men de rijst
vervangt door geraspte bloemkool.
Open het deksel en giet een beetje
kippenbouillon en witte wijn over de groenten.
Niet teveel, want bloemkool absorbeert het
vocht niet zoals rijst. Meng de bereiding met
twee potjes saffraanpoeder. Voeg de diepvries
doperwten, kerstomaatjes, inktvisringen,
staartvismoten en de mosselen toe. Sluit het
deksel en laat een tiental minuutjes stoven.
Open het deksel en controleer of de mosselen
open zijn. Verwijder de gesloten exemplaren.
De afwerking op de barbecue.
Roer de bereiding in de paellapan om. Meng
met de spekjes en hamblokjes. Leg er de
tijgergarnalen, konijnenrug en drumsticks bij.
Sluit het deksel en laat nog een paar minuten
staan, zodat alle ingrediënten op dezelfde
temperatuur komen.
Open het deksel en werk de pan af met
schijfjes citroen of limoen en gehakte
peterselie. Zet de pan op tafel en geniet.
Spaans pepertje
knoflook
doperwtjes
rode ui
bloemkool
saffraan
witte wijn
kippenbouillon
peper & zout
olijfolie
peterselie
citroen
drumsticks
konijnenrug
spekjes
hamblokjes
inktvis
mosselen
tijgergarnalen
staartvis
kerstomaatjes
rode paprika
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad: