paella mixta met bloemkoolrijst
ingrediënten - info drumsticks konijnenrug spekjes hamblokjes inktvis mosselen tijgergarnalen staartvis kerstomaatjes rode paprika
De voorbereiding in de keuken. Snijd de poten weg van de tijgergarnalen. Kuis en spoel de mosselen. Snijd het spek in reepjes. Hak de konijnenrug in stukken van een drietal centimeter. Snijd een dikke plak gekookte ham in dobbelsteentjes. Kuis de inktvis en snijd deze in ringen. Schil en snijd de rode paprika in reepjes. Halveer een Spaans pepertje en verwijder de zaadjes. Pel de knoflookteentjes, halveer en haar het groen eruit. Snijd de rode ui in halve maantjes. Haal de roosjes van een bloemkool en rasp die tot de grootte van rijstkorrels. Hak peterselie en snijd limoen op schijfjes. Maak kippenbouillon. De voorbereiding op de barbecue. Besproei de drumsticks en de stukken konijnenrug met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de grill in de zone met indirecte hitte. Sluit het deksel en laat een kwartiertje bakken op gematigde warmte. Open het deksel en zet de plancha in het midden van het grillrooster. Besproei met olijfolie en leg er de spekjes en de hamblokjes in. Verhuis de drumsticks en stukken konijn naar de zone met directe hitte. Besproei de tijgergarnalen met olijfolie en leg ze erbij. Sluit het deksel en laat een tiental minuutjes grillen. Keer het vlees en de garnalen één keer om in de tijd. Open het deksel. Bewaar het vlees en de tijgergarnalen warm in een afgedekte ovenschotel tot verder gebruik. Verwijder de plancha en zet de paellapan in het midden van het rooster. Besproei met olijfolie en leg er de bloemkoolrijst in, samen met de ui, het knoflook en de paprika’s. Kruid met peper en zout. Roer goed om en sluit het deksel. Laat een tiental minuutjes bakken, roer in die tijd de bereiding één keer om.

paella mixta met bloemkoolrijst

Deze koolhydraatarme versie van het populaire Spaanse gerecht is er niet minder smaakvol om, wanneer men de rijst vervangt door geraspte bloemkool.
Open het deksel en giet een beetje kippenbouillon en witte wijn over de groenten. Niet teveel, want bloemkool absorbeert het vocht niet zoals rijst. Meng de bereiding met twee potjes saffraanpoeder. Voeg de diepvries doperwten, kerstomaatjes, inktvisringen, staartvismoten en de mosselen toe. Sluit het deksel en laat een tiental minuutjes stoven. Open het deksel en controleer of de mosselen open zijn. Verwijder de gesloten exemplaren. De afwerking op de barbecue. Roer de bereiding in de paellapan om. Meng met de spekjes en hamblokjes. Leg er de tijgergarnalen, konijnenrug en drumsticks bij. Sluit het deksel en laat nog een paar minuten staan, zodat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur komen. Open het deksel en werk de pan af met schijfjes citroen of limoen en gehakte peterselie. Zet de pan op tafel en geniet.
Spaans pepertje knoflook doperwtjes rode ui bloemkool saffraan witte wijn kippenbouillon peper & zout olijfolie peterselie citroen
Creatief Koken de              passie kookvurige print

paella mixta

met bloemkoolrijst

ingrediënten - info drumsticks konijnenrug spekjes hamblokjes inktvis mosselen tijgergarnalen staartvis kerstomaatjes rode paprika
De voorbereiding in de keuken. Snijd de poten weg van de tijgergarnalen. Kuis en spoel de mosselen. Snijd het spek in reepjes. Hak de konijnenrug in stukken van een drietal centimeter. Snijd een dikke plak gekookte ham in dobbelsteentjes. Kuis de inktvis en snijd deze in ringen. Schil en snijd de rode paprika in reepjes. Halveer een Spaans pepertje en verwijder de zaadjes. Pel de knoflookteentjes, halveer en haar het groen eruit. Snijd de rode ui in halve maantjes. Haal de roosjes van een bloemkool en rasp die tot de grootte van rijstkorrels. Hak peterselie en snijd limoen op schijfjes. Maak kippenbouillon. De voorbereiding op de barbecue. Besproei de drumsticks en de stukken konijnenrug met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Leg ze op de grill in de zone met indirecte hitte. Sluit het deksel en laat een kwartiertje bakken op gematigde warmte. Open het deksel en zet de plancha in het midden van het grillrooster. Besproei met olijfolie en leg er de spekjes en de hamblokjes in. Verhuis de drumsticks en stukken konijn naar de zone met directe hitte. Besproei de tijgergarnalen met olijfolie en leg ze erbij. Sluit het deksel en laat een tiental minuutjes grillen. Keer het vlees en de garnalen één keer om in de tijd. Open het deksel. Bewaar het vlees en de tijgergarnalen warm in een afgedekte ovenschotel tot verder gebruik. Verwijder de plancha en zet de paellapan in het midden van het rooster. Besproei met olijfolie en leg er de bloemkoolrijst in, samen met de ui, het knoflook en de paprika’s. Kruid met peper en zout. Roer goed om en sluit het deksel. Laat een tiental minuutjes bakken, roer in die tijd de bereiding één keer om.
Deze koolhydraatarme versie van het populaire Spaanse gerecht is er niet minder smaakvol om, wanneer men de rijst vervangt door geraspte bloemkool.
Open het deksel en giet een beetje kippenbouillon en witte wijn over de groenten. Niet teveel, want bloemkool absorbeert het vocht niet zoals rijst. Meng de bereiding met twee potjes saffraanpoeder. Voeg de diepvries doperwten, kerstomaatjes, inktvisringen, staartvismoten en de mosselen toe. Sluit het deksel en laat een tiental minuutjes stoven. Open het deksel en controleer of de mosselen open zijn. Verwijder de gesloten exemplaren. De afwerking op de barbecue. Roer de bereiding in de paellapan om. Meng met de spekjes en hamblokjes. Leg er de tijgergarnalen, konijnenrug en drumsticks bij. Sluit het deksel en laat nog een paar minuten staan, zodat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur komen. Open het deksel en werk de pan af met schijfjes citroen of limoen en gehakte peterselie. Zet de pan op tafel en geniet.
Ingrediënten Bereiding
Spaans pepertje knoflook doperwtjes rode ui bloemkool saffraan witte wijn kippenbouillon peper & zout olijfolie peterselie citroen
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige