pijlinktvisjes Amalfi
pijlinktvissen
vers wit broodkruim
courgette
zongedroogde
tomaten
platte peterselie
knoflook
groene olijven
biocitroen
kappertjes
ei
peper & zout
olijfolie
witte wijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne
stukjes en meng met broodkruim, in brunoise
gesneden courgette, gesnipperde gedroogde
tomaatjes, gehakte peterselie, geplet
knoflook, gehakte olijven, citroenrasp en
kappertjes.
Roer een ei en een scheut olijfolie door dit
mengsel en kneed het goed. Breng op smaak
met peper en zout. Vul de inktvisjes en sluit
ze af met cocktailprikkers.
Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin,
overgiet met witte wijn, besprenkel met olie
en citroensap, dek af met alufolie en laat 40
minuten garen in een oven op 185°C.
Overgiet een paar keer met braadvocht.
Maak ondertussen een saus van tomatenpulp
met gesneden selder, courgette, ui, knoflook,
kleine worteltjes, kappertjes en doperwtjes.
Kruid met peper, zout en witte balsamico.
Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n
geheel opdienen of op ringen gesneden. Dien
op in een diep bord gevuld met de saus.
Amalfi is een stadje met een goeie 6.000
inwoners aan de kust in de provincie
Salerno en de regio Campanië in Italië.
Het lijkt wel een culinair centrum met
verschillende typische gerechten en
streekproducten.
Hier een kleine bloemlezing om je tong
over te breken voor wie geen Italiaans
praat: limoncello di Amalfi, sfusato
Amalfitano, totani e patate alla praianese,
pasta di mandorle di maiori, …
De saus:
tomatenpulp
selder
courgette
kleine worteltjes
ui
knoflook
kappertjes
doperwtjes
peper & zout
balsamico-azijn
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met inktvis :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: