pijlinktvisjes Amalfi

pijlinktvisjes Amalfi

pijlinktvissen vers wit broodkruim courgette zongedroogde tomaten platte peterselie knoflook groene olijven biocitroen kappertjes ei peper & zout olijfolie witte wijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne stukjes en meng met broodkruim, in brunoise gesneden courgette, gesnipperde gedroogde tomaatjes, gehakte peterselie, geplet knoflook, gehakte olijven, citroenrasp en kappertjes. Roer een ei en een scheut olijfolie door dit mengsel en kneed het goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de inktvisjes en sluit ze af met cocktailprikkers. Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin, overgiet met witte wijn, besprenkel met olie en citroensap, dek af met alufolie en laat 40 minuten garen in een oven op 185°C. Overgiet een paar keer met braadvocht. Maak ondertussen een saus van tomatenpulp met gesneden selder, courgette, ui, knoflook, kleine worteltjes, kappertjes en doperwtjes. Kruid met peper, zout en witte balsamico. Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n geheel opdienen of op ringen gesneden. Dien op in een diep bord gevuld met de saus.
Amalfi is een stadje met een goeie 6.000 inwoners aan de kust in de provincie Salerno en de regio Campanië in Italië. Het lijkt wel een culinair centrum met verschillende typische gerechten en streekproducten. Hier een kleine bloemlezing om je tong over te breken voor wie geen Italiaans praat: limoncello di Amalfi, sfusato Amalfitano, totani e patate alla praianese, pasta di mandorle di maiori, …
De saus: tomatenpulp selder courgette kleine worteltjes ui knoflook kappertjes doperwtjes peper & zout balsamico-azijn
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pijlinktvisjes Amalfi

pijlinktvissen vers wit broodkruim courgette zongedroogde tomaten platte peterselie knoflook groene olijven biocitroen kappertjes ei peper & zout olijfolie witte wijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne stukjes en meng met broodkruim, in brunoise gesneden courgette, gesnipperde gedroogde tomaatjes, gehakte peterselie, geplet knoflook, gehakte olijven, citroenrasp en kappertjes. Roer een ei en een scheut olijfolie door dit mengsel en kneed het goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de inktvisjes en sluit ze af met cocktailprikkers. Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin, overgiet met witte wijn, besprenkel met olie en citroensap, dek af met alufolie en laat 40 minuten garen in een oven op 185°C. Overgiet een paar keer met braadvocht. Maak ondertussen een saus van tomatenpulp met gesneden selder, courgette, ui, knoflook, kleine worteltjes, kappertjes en doperwtjes. Kruid met peper, zout en witte balsamico. Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n geheel opdienen of op ringen gesneden. Dien op in een diep bord gevuld met de saus.
Amalfi is een stadje met een goeie 6.000 inwoners aan de kust in de provincie Salerno en de regio Campanië in Italië. Het lijkt wel een culinair centrum met verschillende typische gerechten en streekproducten. Hier een kleine bloemlezing om je tong over te breken voor wie geen Italiaans praat: limoncello di Amalfi, sfusato Amalfitano, totani e patate alla praianese, pasta di mandorle di maiori, …
De saus: tomatenpulp selder courgette kleine worteltjes ui knoflook kappertjes doperwtjes peper & zout balsamico-azijn
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pijlinktvis (calamares) en oktopus
selectie:
meer recepten met inktvis :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige