pijlinktvisjes Amalfi
pijlinktvissen
vers wit broodkruim
courgette
zongedroogde tomaten
platte peterselie
knoflook
groene olijven
biocitroen
kappertjes
ei
peper & zout
olijfolie
witte wijn
ingrediënten - info
De saus:
tomatenpulp
selder
courgette
kleine worteltjes
ui
knoflook
kappertjes
doperwtjes
peper & zout
balsamico-azijn
Kuis de inktvisjes. Snijd er eentje in fijne stukjes en meng met
broodkruim, in brunoise gesneden courgette, gesnipperde
gedroogde tomaatjes, gehakte peterselie, geplet knoflook,
gehakte olijven, citroenrasp en kappertjes.
Roer een ei en een scheut olijfolie door dit mengsel en kneed
het goed. Breng op smaak met peper en zout. Vul de inktvisjes
en sluit ze af met cocktailprikkers.
Vet een ovenschaal in, leg de inktvisjes erin, overgiet met witte
wijn, besprenkel met olie en citroensap, dek af met alufolie en
laat 40 minuten garen in een oven op 185°C. Overgiet een
paar keer met braadvocht.
Maak ondertussen een saus van tomatenpulp met gesneden
selder, courgette, ui, knoflook, kleine worteltjes, kappertjes en
doperwtjes. Kruid met peper, zout en witte balsamico.
Op het bord: je kan de inktvisjes in z’n geheel opdienen of op
ringen gesneden. Dien op in een diep bord gevuld met de
saus.
Amalfi is een stadje met een goeie 6.000 inwoners aan de
kust in de provincie Salerno en de regio Campanië in
Italië.
Het lijkt wel een culinair centrum met verschillende
typische gerechten en streekproducten. Hier een kleine
bloemlezing om je tong over te breken voor wie geen
Italiaans praat: limoncello di Amalfi, sfusato Amalfitano,
totani e patate alla praianese, pasta di mandorle di maiori,
…
En deze is ook een goeie: Melanzane al cioccolato:
ricetta tipica di Maiori e della Costiera Amalfitana
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.