Snijd het ontbijtspek (of pancetta) in fijne
reepjes en bak het krokant in een beetje
olijfolie. Giet af. Kuis het eekhoorntjesbrood
en bak de zwammen in een beetje truffelolie.
Breng op smaak met peper en zout, beiden
uit de molen.
Funghi porcini oftewel eekhoontjesbrood is
en veelgebruikte paddenstoelensoort in de
Italiaanse keuken.
Je kan dit gerechtje als variant klaarmaken
met een klassieke
bospaddenstoelenmengeling of met
tagliatelle in plaats van spaghetti.
Hoe je het ook klaarmaakt, het blijft een
échte topper qua smaak en een typische
pastabereiding voor het najaar en voor de
wintermaanden.
spaghetti met
eekhoorntjesbrood
spaghetti
ai funghi porcini
Kook de spaghetti al dente en bestuif met wat
olijfolie om het kleven te vermijden. Rasp de
parmezaan.
Voeg alle ingrediënten samen in het bord
volgens smaak.
parmezaan
olijfolie
pancetta
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: