Snijd het ontbijtspek (of pancetta) in fijne reepjes en bak het
krokant in een beetje olijfolie. Giet af. Kuis het
eekhoorntjesbrood en bak de zwammen in een beetje
truffelolie. Breng op smaak met peper en zout, beiden uit de
molen.
Funghi porcini oftewel eekhoontjesbrood is en
veelgebruikte paddenstoelensoort in de Italiaanse
keuken.
Je kan dit gerechtje als variant klaarmaken met een
klassieke bospaddenstoelenmengeling of met tagliatelle
in plaats van spaghetti.
Hoe je het ook klaarmaakt, het blijft een échte topper qua
smaak en een typische pastabereiding voor het najaar en
voor de wintermaanden.
spaghetti met eekhoorntjesbrood
spaghetti ai funghi porcini
ingrediënten - info
eekhoorntjesbrood
truffelolie
spaghetti
Kook de spaghetti al dente en bestuif met wat olijfolie om het
kleven te vermijden. Rasp de parmezaan.
Voeg alle ingrediënten samen in het bord volgens smaak.
parmezaan
olijfolie
pancetta
peper & zout