spaghetti met gekarameliseerde ui
ingrediënten - info
balsamico
olijfolie
parmezaanse kaas
boter
Snijd de ui in halve maantjes, plet een paar knoflookteentjes
en hak de peterselie. Laat de kerstomaatjes uitlekken en snijd
ze in stukjes.
Neem een pan met olijfolie en bak de uisnippers erin tot ze
goudbruin karamelliseren. Voeg halfweg (na een vijftal
minuutjes) het knoflook toe en tegen het einde, de gehakte
peterselie.
Ach ja, deze staat gecatalogeerd bij de Italiaanse
gerechten met als enige reden dat er spaghetti in verwerkt
wordt.
In werkelijkheid was het een frivool ideetje van mijzelf om
eens iets anders met de pasta te mengen dan de
gebruikelijke sausjes. Laat het nu toch nog wel lekker zijn
ook zeker!
Besproei met balsamico-azijn en laat nog even doorbakken.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat halfgedroogde kerstomaatjes op olie uitlekken en meng
onder de bereiding.
Kook de pasta (hier spaghetti) al dente. Laat uitlekken en
meng met een klont boter en een paar eetlepels geraspte
Parmezaan.
Roer tenslotte de ui-bereiding door de pasta en werk af met
wat geschaafde Parmezaanse kaas.
spaghetti
uien
knoflook
peterselie
kerstomaatjes
peper en zout
meer vegetarische gerechten: