spaghetti met gekarameliseerde ui

spaghetti met gekarameliseerde ui

ingrediënten - info balsamico olijfolie parmezaanse kaas boter
Snijd de ui in halve maantjes, plet een paar knoflookteentjes en hak de peterselie. Laat de kerstomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Neem een pan met olijfolie en bak de uisnippers erin tot ze goudbruin karamelliseren. Voeg halfweg (na een vijftal minuutjes) het knoflook toe en tegen het einde, de gehakte peterselie.
Ach ja, deze staat gecatalogeerd bij de Italiaanse gerechten met als enige reden dat er spaghetti in verwerkt wordt. In werkelijkheid was het een frivool ideetje van mijzelf om eens iets anders met de pasta te mengen dan de gebruikelijke sausjes. Laat het nu toch nog wel lekker zijn ook zeker!
Besproei met balsamico-azijn en laat nog even doorbakken. Breng op smaak met peper en zout. Laat halfgedroogde kerstomaatjes op olie uitlekken en meng onder de bereiding. Kook de pasta (hier spaghetti) al dente. Laat uitlekken en meng met een klont boter en een paar eetlepels geraspte Parmezaan. Roer tenslotte de ui-bereiding door de pasta en werk af met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
spaghetti uien knoflook peterselie kerstomaatjes peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print
ingrediënten - info balsamico olijfolie parmezaanse kaas boter
Snijd de ui in halve maantjes, plet een paar knoflookteentjes en hak de peterselie. Laat de kerstomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes. Neem een pan met olijfolie en bak de uisnippers erin tot ze goudbruin karamelliseren. Voeg halfweg (na een vijftal minuutjes) het knoflook toe en tegen het einde, de gehakte peterselie.

spaghetti met

gekarameliseerde ui

Ach ja, deze staat gecatalogeerd bij de Italiaanse gerechten met als enige reden dat er spaghetti in verwerkt wordt. In werkelijkheid was het een frivool ideetje van mijzelf om eens iets anders met de pasta te mengen dan de gebruikelijke sausjes. Laat het nu toch nog wel lekker zijn ook zeker!
Ingrediënten Bereiding
Besproei met balsamico-azijn en laat nog even doorbakken. Breng op smaak met peper en zout. Laat halfgedroogde kerstomaatjes op olie uitlekken en meng onder de bereiding. Kook de pasta (hier spaghetti) al dente. Laat uitlekken en meng met een klont boter en een paar eetlepels geraspte Parmezaan. Roer tenslotte de ui-bereiding door de pasta en werk af met wat geschaafde Parmezaanse kaas.
spaghetti uien knoflook peterselie kerstomaatjes peper en zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige