Snijd de ui in halve maantjes, plet een paar
knoflookteentjes en hak de peterselie. Laat de
kerstomaatjes uitlekken en snijd ze in stukjes.
Neem een pan met olijfolie en bak de
uisnippers erin tot ze goudbruin karamelliseren.
Voeg halfweg (na een vijftal minuutjes) het
knoflook toe en tegen het einde, de gehakte
peterselie.
spaghetti met
gekarameliseerde ui
Ach ja, deze staat gecatalogeerd bij de
Italiaanse gerechten met als enige reden dat
er spaghetti in verwerkt wordt.
In werkelijkheid was het een frivool ideetje
van mijzelf om eens iets anders met de
pasta te mengen dan de gebruikelijke
sausjes. Laat het nu toch nog wel lekker zijn
ook zeker!
Besproei met balsamico-azijn en laat nog even
doorbakken. Breng op smaak met peper en
zout.
Laat halfgedroogde kerstomaatjes op olie
uitlekken en meng onder de bereiding.
Kook de pasta (hier spaghetti) al dente. Laat
uitlekken en meng met een klont boter en een
paar eetlepels geraspte Parmezaan.
Roer tenslotte de ui-bereiding door de pasta en
werk af met wat geschaafde Parmezaanse
kaas.
spaghetti
uien
knoflook
peterselie
kerstomaatjes
peper en zout
balsamico
olijfolie
parmezaanse kaas
boter
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: