balsamico
kalfsbouillon
princessenboontjes
ui
knoflook
balsamico
eendenvet
escalope du bistrot
Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het zweeft een
beetje tussen de Engelse en Ierse pubs en de Deense
tavernes.
De grote aantrekkingskracht ervan is de eenvoudige, maar
eerlijke keuken. Een beetje nostalgie ook, verlangen naar
de traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders wijze’. En dit
is er zo eentje.
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer en bestuif ze met
vloeiende bloem. Bak de lapjes aan beide kanten in gelijke
hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet
er een paar lepels balsamico bij en ook wat kalfsbouillon.
Neem de lapjes uit de saus en laat die licht inkoken.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met gesnipperde ui
en gekneusde knoflookteentjes. Geef er Périgord-
aardappeltjes bij, dat zijn gekookte aardappelen op schijfjes
gesneden en gebakken in eendenvet.
ingrediënten - info
kalfslapjes
vloeiende bloem
boter
olijfolie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.