escalope du bistrot
balsamico kalfsbouillon princessenboontjes ui knoflook balsamico eendenvet

escalope du bistrot

Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het zweeft een beetje tussen de Engelse en Ierse pubs en de Deense tavernes. De grote aantrekkingskracht ervan is de eenvoudige, maar eerlijke keuken. Een beetje nostalgie ook, verlangen naar de traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders wijze’. En dit is er zo eentje.
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de lapjes aan beide kanten in gelijke hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er een paar lepels balsamico bij en ook wat kalfsbouillon. Neem de lapjes uit de saus en laat die licht inkoken.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met gesnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes. Geef er Périgord- aardappeltjes bij, dat zijn gekookte aardappelen op schijfjes gesneden en gebakken in eendenvet.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
kalfslapjes vloeiende bloem boter olijfolie peper & zout

escalope du bistrot

balsamico kalfsbouillon princessenboontjes ui knoflook balsamico eendenvet
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de lapjes aan beide kanten in gelijke hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er een paar lepels balsamico bij en ook wat kalfsbouillon. Neem de lapjes uit de saus en laat die licht inkoken.
Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het zweeft een beetje tussen de Engelse en Ierse pubs en de Deense tavernes. De grote aantrekkingskracht ervan is de eenvoudige, maar eerlijke keuken. Een beetje nostalgie ook, verlangen naar de traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders wijze’. En dit is er zo eentje.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met gesnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes. Geef er Périgord-aardappeltjes bij, dat zijn gekookte aardappelen op schijfjes gesneden en gebakken in eendenvet.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 prinsessenboontjes
meer recepten met kalfslapjes:
meer bistrogerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
kalfslapjes vloeiende bloem boter olijfolie peper & zout