escalope du bistrot
balsamico
kalfsbouillon
princessenboontjes
ui
knoflook
balsamico
eendenvet
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer
en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de
lapjes aan beide kanten in gelijke
hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met
peper en zout. Giet er een paar lepels
balsamico bij en ook wat kalfsbouillon.
Neem de lapjes uit de saus en laat die licht
inkoken.
Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het
zweeft een beetje tussen de Engelse en
Ierse pubs en de Deense tavernes.
De grote aantrekkingskracht ervan is de
eenvoudige, maar eerlijke keuken. Een
beetje nostalgie ook, verlangen naar de
traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders
wijze’. En dit is er zo eentje.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met
gesnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes.
Geef er Périgord-aardappeltjes bij, dat zijn
gekookte aardappelen op schijfjes gesneden
en gebakken in eendenvet.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met kalfslapjes:
meer bistrogerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
kalfslapjes
vloeiende bloem
boter
olijfolie
peper & zout