escalope du bistrot
balsamico kalfsbouillon princessenboontjes ui knoflook balsamico eendenvet

escalope du bistrot

Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het zweeft een beetje tussen de Engelse en Ierse pubs en de Deense tavernes. De grote aantrekkingskracht ervan is de eenvoudige, maar eerlijke keuken. Een beetje nostalgie ook, verlangen naar de traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders wijze’. En dit is er zo eentje.
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de lapjes aan beide kanten in gelijke hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er een paar lepels balsamico bij en ook wat kalfsbouillon. Neem de lapjes uit de saus en laat die licht inkoken.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met gesnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes. Geef er Périgord- aardappeltjes bij, dat zijn gekookte aardappelen op schijfjes gesneden en gebakken in eendenvet.
ingrediënten - info kalfslapjes vloeiende bloem boter olijfolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

escalope du bistrot

balsamico kalfsbouillon princessenboontjes ui knoflook balsamico eendenvet
Klop de kalfslapjes plat met een vleeshamer en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de lapjes aan beide kanten in gelijke hoeveelheden boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet er een paar lepels balsamico bij en ook wat kalfsbouillon. Neem de lapjes uit de saus en laat die licht inkoken.
Eten in een Franse bistro, het heeft wat. Het zweeft een beetje tussen de Engelse en Ierse pubs en de Deense tavernes. De grote aantrekkingskracht ervan is de eenvoudige, maar eerlijke keuken. Een beetje nostalgie ook, verlangen naar de traditionele gerechtjes ‘op grootmoeders wijze’. En dit is er zo eentje.
Serveer met prinsessenboontjes gebakken met gesnipperde ui en gekneusde knoflookteentjes. Geef er Périgord-aardappeltjes bij, dat zijn gekookte aardappelen op schijfjes gesneden en gebakken in eendenvet.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info kalfslapjes vloeiende bloem boter olijfolie peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige