kalfsschnitzels met citroen
Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder plastiekfolie of gebruik een vleeshamer. Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de rasp, het sap, verse salie en olie en wat peper en zout. Overgiet de lapjes met marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg. Draai ze en in die tijd een paar keer om. Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke kant in olie en zet afgedekt weg. Giet de marinade in de pan en doe er nog wat citroensap bij. Breng aan de kook en voeg er ruim boter aan toe. Laat de lappen hierin opwarmen en dien op overgoten met saus. Hier wordt het gerechtje begeleid van tortellini en parmezaan. Maar dit hoeft helemaal niet. .

kalfslapjes met citroen

scaloppine al limone

Kalfslapjes worden in Italië op de meest uiteenlopende manieren klaargemaakt. Deze versie met citroensaus is wel één van de meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De citroen lijkt het lentefrisse gevoel te accentueren. Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat het in principe zonder andere begeleiding opgediend wordt. Je kan er wel een contorni of bijgerechtje bij presenteren. Een fris gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker geen pasta, zoals hier. Dat komt omdat ik sommige wereldgerechtjes een meer ‘Belgische’ touch geef, rekening houdend met wat de tafelgenoten lusten. Een andere uitleg om het goed te praten, is dat ik voorgerecht en hoofdschotel op één bord presenteer :) .
biocitroenen salie olijfolie peper & zout
kalfslappen boter
Creatief Koken de              passie kookvurige print

kalfslapjes

met citroen

scaloppine

al limone

Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder plastiekfolie of gebruik een vleeshamer. Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de rasp, het sap, verse salie en olie en wat peper en zout. Overgiet de lapjes met marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg. Draai ze en in die tijd een paar keer om. Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke kant in olie en zet afgedekt weg. Giet de marinade in de pan en doe er nog wat citroensap bij. Breng aan de kook en voeg er ruim boter aan toe. Laat de lappen hierin opwarmen en dien op overgoten met saus. Hier wordt het gerechtje begeleid van tortellini en parmezaan. Maar dit hoeft helemaal niet. .
Kalfslapjes worden in Italië op de meest uiteenlopende manieren klaargemaakt. Deze versie met citroensaus is wel één van de meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De citroen lijkt het lentefrisse gevoel te accentueren. Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat het in principe zonder andere begeleiding opgediend wordt. Je kan er wel een contorni of bijgerechtje bij presenteren. Een fris gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker geen pasta, zoals hier. Dat komt omdat ik sommige wereldgerechtjes een meer ‘Belgische’ touch geef, rekening houdend met wat de tafelgenoten lusten. Een andere uitleg om het goed te praten, is dat ik voorgerecht en hoofdschotel op één bord presenteer :) .
biocitroenen salie olijfolie peper & zout
kalfslappen boter
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 citroen
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige