kalfsschnitzels met citroen
ingrediënten - info kalfslappen boter
Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder plastiekfolie of gebruik een vleeshamer. Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de rasp, het sap, verse salie en olie en wat peper en zout. Overgiet de lapjes met marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg. Draai ze en in die tijd een paar keer om. Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke kant in olie en zet afgedekt weg. Giet de marinade in de pan en doe er nog wat citroensap bij. Breng aan de kook en voeg er ruim boter aan toe. Laat de lappen hierin opwarmen en dien op overgoten met saus. Hier wordt het gerechtje begeleid van tortellini en parmezaan. Maar dit hoeft helemaal niet. .

kalfslapjes met citroen

scaloppine al limone

Kalfslapjes worden in Italië op de meest uiteenlopende manieren klaargemaakt. Deze versie met citroensaus is wel één van de meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De citroen lijkt het lentefrisse gevoel te accentueren. Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat het in principe zonder andere begeleiding opgediend wordt. Je kan er wel een contorni of bijgerechtje bij presenteren. Een fris gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker geen pasta, zoals hier. Dat komt omdat ik sommige wereldgerechtjes een meer ‘Belgische’ touch geef, rekening houdend met wat de tafelgenoten lusten. Een andere uitleg is, dat ik voorgerecht en hoofdschotel op één bord presenteer.
biocitroenen salie olijfolie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print

kalfslapjes

met citroen

scaloppine

al limone

ingrediënten - info kalfslappen boter
Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder plastiekfolie of gebruik een vleeshamer. Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de rasp, het sap, verse salie en olie en wat peper en zout. Overgiet de lapjes met marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg. Draai ze en in die tijd een paar keer om. Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke kant in olie en zet afgedekt weg. Giet de marinade in de pan en doe er nog wat citroensap bij. Breng aan de kook en voeg er ruim boter aan toe. Laat de lappen hierin opwarmen en dien op overgoten met saus. Hier wordt het gerechtje begeleid van tortellini en parmezaan. Maar dit hoeft helemaal niet. .
Kalfslapjes worden in Italië op de meest uiteenlopende manieren klaargemaakt. Deze versie met citroensaus is wel één van de meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De citroen lijkt het lentefrisse gevoel te accentueren. Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat het in principe zonder andere begeleiding opgediend wordt. Je kan er wel een contorni of bijgerechtje bij presenteren. Een fris gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker geen pasta, zoals hier. Dat komt omdat ik sommige wereldgerechtjes een meer ‘Belgische’ touch geef, rekening houdend met wat de tafelgenoten lusten. Een andere uitleg is, dat ik voorgerecht en hoofdschotel op één bord presenteer.
Ingrediënten Bereiding
biocitroenen salie olijfolie peper & zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige