kalfslapjes
met citroen
scaloppine
al limone
Rol de kalfslapjes met de deegrol plat onder
plastiekfolie of gebruik een vleeshamer.
Marinade: rasp citroen en pers uit. Meng de
rasp, het sap, verse salie en olie en wat
peper en zout. Overgiet de lapjes met
marinade en zet ze minstens 1 uur koel weg.
Draai ze en in die tijd een paar keer om.
Bak de lapjes daarna 2 minuten aan elke
kant in olie en zet afgedekt weg.
Giet de marinade in de pan en doe er nog
wat citroensap bij. Breng aan de kook en
voeg er ruim boter aan toe. Laat de lappen
hierin opwarmen en dien op overgoten met
saus.
Hier wordt het gerechtje begeleid van
tortellini en parmezaan. Maar dit hoeft
helemaal niet.
.
Kalfslapjes worden in Italië op de meest
uiteenlopende manieren klaargemaakt. Deze
versie met citroensaus is wel één van de
meest gebruikelijke. Vooral in het voorjaar
komt dit gerechtje het best tot z’n recht. De
citroen lijkt het lentefrisse gevoel te
accentueren.
Het is een hoofdgerecht, wat betekent dat
het in principe zonder andere begeleiding
opgediend wordt. Je kan er wel een contorni
of bijgerechtje bij presenteren. Een fris
gemengd slaatje bijvoorbeeld. Maar zeker
geen pasta, zoals hier.
Dat komt omdat ik sommige
wereldgerechtjes een meer ‘Belgische’ touch
geef, rekening houdend met wat de
tafelgenoten lusten. Een andere uitleg om
het goed te praten, is dat ik voorgerecht en
hoofdschotel op één bord presenteer :) .
biocitroenen
salie
olijfolie
peper & zout
kalfslappen
boter
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: