scaloppina di vitello alla pizzaiola
Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes in olijfolie. Doe er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij en een viertal ansjovisfilets. Laat een tweetal minuutjes op laag vuur bakken. Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een halve liter passata toe. Versnipper de oregano, salie en peterselie in de saus. Breng op smaak met zout en rode balsamico. Laat nog een paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.

scaloppina di vitello alla pizzaiola

balsamico witte wijn passata oregano salie peterselie vloeiende bloem
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak ze een half minuutje aan elke kant in een diepe antikleefpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is. Op het bord: een kalfslapje overgoten met saus. Werk af met plukjes peterselie. Geef hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor ons, Noord-Europeanen is de meest logische keuze om er een pasta bij te serveren. Een échte Italiaan eet zijn spaghetti of andere pasta als voorgerecht, maar niet als bijgerecht. Gebakken aardappeltjes of andere zuiderse groenten en slaatjes kunnen wel als contorni.
kalfslapjes knoflook olijfolie kappertjes ansjovisfilets zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

scaloppina di vitello

alla pizzaiola

Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes in olijfolie. Doe er een paar eetlepels uitgelekte kappertjes bij en een viertal ansjovisfilets. Laat een tweetal minuutjes op laag vuur bakken. Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een halve liter passata toe. Versnipper de oregano, salie en peterselie in de saus. Breng op smaak met zout en rode balsamico. Laat nog een paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak ze een half minuutje aan elke kant in een diepe antikleefpan op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is. Op het bord: een kalfslapje overgoten met saus. Werk af met plukjes peterselie. Geef hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor ons, Noord-Europeanen is de meest logische keuze om er een pasta bij te serveren. Een échte Italiaan eet zijn spaghetti of andere pasta als voorgerecht, maar niet als bijgerecht. Gebakken aardappeltjes of andere zuiderse groenten en slaatjes kunnen wel als contorni.
balsamico witte wijn passata oregano salie peterselie vloeiende bloem
kalfslapjes knoflook olijfolie kappertjes ansjovisfilets zout
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige