scaloppina di vitello
alla pizzaiola
Bak een halve bol gekneusde knoflookteentjes
in olijfolie. Doe er een paar eetlepels uitgelekte
kappertjes bij en een viertal ansjovisfilets. Laat
een tweetal minuutjes op laag vuur bakken.
Blus met een borrelglas witte wijn en voeg een
halve liter passata toe. Versnipper de oregano,
salie en peterselie in de saus. Breng op smaak
met zout en rode balsamico. Laat nog een
paar minuutjes staan op een zacht vuurtje.
Bestuif de kalfslapjes met vloeiende bloem. Bak
ze een half minuutje aan elke kant in een diepe
antikleefpan op hoog vuur in een scheutje
olijfolie. Giet er de saus bij en laat nog een
tiental minuutjes sudderen, tot het vlees gaar is.
Op het bord: een kalfslapje overgoten met
saus. Werk af met plukjes peterselie. Geef
hierbij een bijgerecht naar keuze. Voor ons,
Noord-Europeanen is de meest logische keuze
om er een pasta bij te serveren. Een échte
Italiaan eet zijn spaghetti of andere pasta als
voorgerecht, maar niet als bijgerecht. Gebakken
aardappeltjes of andere zuiderse groenten en
slaatjes kunnen wel als contorni.
balsamico
witte wijn
passata
oregano
salie
peterselie
vloeiende bloem
kalfslapjes
knoflook
olijfolie
kappertjes
ansjovisfilets
zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: