involtini di vitello
ingrediënten - info kalfslapjes parmaham mozzarella in schelletjes
Leg de kalfslapjes tussen twee lagen plastiekfolie leggen en rol ze met de deegrol plat of gebruik er de vleeshamer voor. Verwijder de bovenste laag plastiek. Kruid de bovenkant van de lapjes met peper en zout, bestrooi met gehakte salie en peterselie. Leg er een plak Parmaham op en dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een prikker en laat afgedekt opstijven in de koelkast.

involtini di vitello

Involtini is de verzamelnaam voor allerlei vleesrolletjes. Meestal wordt echter gekozen voor kalfslapjes om te vullen en op te rollen. De vulling ervan gebeurt meestal met parmaham en mozzarella. Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca uit Milaan maar heeft nét iets minder ‘standing’ in de traditionele Italiaanse keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca, waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’ is, zijn alle varianten van de involtini toegestaan zonder kritiek van de culinaire puriteinen.
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek deze op spiesjes, afgewisseld met partjes gedroogde tomaat. Rooster onder de grill of op de barbecue. Foto: de variant waarbij de lapjes niet versneden worden. Hier opgediend met pasta, gegrilde paprikareepjes en Parmezaan.
zongedroogde tomaatjes salie peterselie peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

involtini di vitello

ingrediënten - info kalfslapjes Parmaham mozzarella in schelletjes
Leg de kalfslapjes tussen twee lagen plastiekfolie leggen en rol ze met de deegrol plat of gebruik er de vleeshamer voor. Verwijder de bovenste laag plastiek. Kruid de bovenkant van de lapjes met peper en zout, bestrooi met gehakte salie en peterselie. Leg er een plak Parmaham op en dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een prikker en laat afgedekt opstijven in de koelkast.
Involtini is de verzamelnaam voor allerlei vleesrolletjes. Meestal wordt echter gekozen voor kalfslapjes om te vullen en op te rollen. De vulling ervan gebeurt meestal met parmaham en mozzarella. Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca uit Milaan maar heeft nét iets minder ‘standing’ in de traditionele Italiaanse keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca, waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’ is, zijn alle varianten van de involtini toegestaan zonder kritiek van de culinaire puriteinen.
Ingrediënten Bereiding
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek deze op spiesjes, afgewisseld met partjes gedroogde tomaat. Rooster onder de grill of op de barbecue. Foto: de variant waarbij de lapjes niet versneden worden. Hier opgediend met pasta, gegrilde paprikareepjes en Parmezaan.
zongedroogde tomaatjes salie peterselie peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige