ingrediënten - info
kalfslapjes
parmaham
mozzarella in schelletjes
Leg de kalfslapjes tussen twee lagen plastiekfolie leggen en
rol ze met de deegrol plat of gebruik er de vleeshamer voor.
Verwijder de bovenste laag plastiek.
Kruid de bovenkant van de lapjes met peper en zout, bestrooi
met gehakte salie en peterselie. Leg er een plak Parmaham op
en dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een prikker en laat
afgedekt opstijven in de koelkast.
involtini di vitello
Involtini is de verzamelnaam voor allerlei vleesrolletjes.
Meestal wordt echter gekozen voor kalfslapjes om te
vullen en op te rollen. De vulling ervan gebeurt meestal
met parmaham en mozzarella.
Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca uit Milaan
maar heeft nét iets minder ‘standing’ in de traditionele
Italiaanse keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca,
waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’ is, zijn alle
varianten van de involtini toegestaan zonder kritiek van de
culinaire puriteinen.
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek deze op spiesjes,
afgewisseld met partjes gedroogde tomaat. Rooster onder de
grill of op de barbecue.
Foto: de variant waarbij de lapjes niet versneden worden.
Hier opgediend met pasta, gegrilde paprikareepjes en
Parmezaan.
zongedroogde tomaatjes
salie
peterselie
peper & zout