involtini di vitello
Leg de kalfslapjes tussen twee lagen
plastiekfolie leggen en rol ze met de deegrol
plat of gebruik er de vleeshamer voor.
Verwijder de bovenste laag plastiek.
Kruid de bovenkant van de lapjes met peper
en zout, bestrooi met gehakte salie en
peterselie. Leg er een plak Parmaham op en
dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een
prikker en laat afgedekt opstijven in de
koelkast.
Involtini is de verzamelnaam voor allerlei
vleesrolletjes. Meestal wordt echter gekozen
voor kalfslapjes om te vullen en op te rollen.
De vulling ervan gebeurt meestal met
parmaham en mozzarella.
Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca
uit Milaan maar heeft nét iets minder
‘standing’ in de traditionele Italiaanse
keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca,
waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’
is, zijn alle varianten van de involtini
toegestaan zonder kritiek van de culinaire
puriteinen.
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek
deze op spiesjes, afgewisseld met partjes
gedroogde tomaat. Rooster onder de grill of op
de barbecue.
Foto: de variant waarbij de lapjes niet
versneden worden. Hier opgediend met pasta,
gegrilde paprikareepjes en parmezaan.
zongedroogde
tomaatjes
salie
peterselie
peper & zout
kalfslapjes
parmaham
mozzarella in
schelletjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: