involtini di vitello
Leg de kalfslapjes tussen twee lagen plastiekfolie leggen en rol ze met de deegrol plat of gebruik er de vleeshamer voor. Verwijder de bovenste laag plastiek. Kruid de bovenkant van de lapjes met peper en zout, bestrooi met gehakte salie en peterselie. Leg er een plak Parmaham op en dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een prikker en laat afgedekt opstijven in de koelkast.

involtini di vitello

Involtini is de verzamelnaam voor allerlei vleesrolletjes. Meestal wordt echter gekozen voor kalfslapjes om te vullen en op te rollen. De vulling ervan gebeurt meestal met parmaham en mozzarella. Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca uit Milaan maar heeft nét iets minder ‘standing’ in de traditionele Italiaanse keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca, waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’ is, zijn alle varianten van de involtini toegestaan zonder kritiek van de culinaire puriteinen.
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek deze op spiesjes, afgewisseld met partjes gedroogde tomaat. Rooster onder de grill of op de barbecue. Foto: de variant waarbij de lapjes niet versneden worden. Hier opgediend met pasta, gegrilde paprikareepjes en parmezaan.
zongedroogde tomaatjes salie peterselie peper & zout
kalfslapjes parmaham mozzarella in schelletjes
Creatief Koken de              passie kookvurige print

involtini di vitello

Leg de kalfslapjes tussen twee lagen plastiekfolie leggen en rol ze met de deegrol plat of gebruik er de vleeshamer voor. Verwijder de bovenste laag plastiek. Kruid de bovenkant van de lapjes met peper en zout, bestrooi met gehakte salie en peterselie. Leg er een plak Parmaham op en dan de mozzarella. Rol dicht, sluit met een prikker en laat afgedekt opstijven in de koelkast.
Involtini is de verzamelnaam voor allerlei vleesrolletjes. Meestal wordt echter gekozen voor kalfslapjes om te vullen en op te rollen. De vulling ervan gebeurt meestal met parmaham en mozzarella. Het gerechtje is verwant aan de saltimbocca uit Milaan maar heeft nét iets minder ‘standing’ in de traditionele Italiaanse keuken. In tegenstelling tot de saltimbocca, waarvan het recept strikt ‘gereglementeerd’ is, zijn alle varianten van de involtini toegestaan zonder kritiek van de culinaire puriteinen.
Snijd de rol op schijven van 2 cm dik. Steek deze op spiesjes, afgewisseld met partjes gedroogde tomaat. Rooster onder de grill of op de barbecue. Foto: de variant waarbij de lapjes niet versneden worden. Hier opgediend met pasta, gegrilde paprikareepjes en parmezaan.
zongedroogde tomaatjes salie peterselie peper & zout
kalfslapjes parmaham mozzarella in schelletjes
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige