bistro uiensoep
laurier OXO (of Worcestershiresaus) peper vloeiende bloem gemalen Gruyère stokbrood
Bak in halve maantjes gesneden uien in boter in een kookpot. Voeg gesneden (maar niet geraspte) knoflook toe. Laat onder deksel garen tot de substantie zacht is. Bestuif met een paar eetlepels vloeiende bloem en laat even garen. Leng aan met kippenbouillon tot de gewenste dikte. Voeg laurierblaadjes en verse tijm toe en laat nog een 20 minuutjes sudderen.

bistro uiensoep

De bistrokeuken is een typisch Frans fenomeen. Het zijn meestal gezellige eethuisjes waar je ook op je gemak een glas kan drinken. Het verschil met de fastfood-cultuur is, dat je in een échte bistro geen industriële voeding op je bord zal krijgen. Het aanbod aan gerechtjes is door de huiskok bereid, met verse streekproducten. Dit recept van uiensoep wijkt licht af van de Parijse uiensoep. Die wordt gemaakt op basis van vleesbouillon in plaats van kippenbouillon en er gaan een paar flinke glazen witte wijn in de kookpot. Lijkt logisch, want de perfecte combinatie daarvan met geraspte Gruyère is evident.
Breng op smaak met een paar scheutjes OXO (uit grootmoeders tijd, maar qua smaak super!), peper en zout. Halveer stokbrood, besmeer met gezouten boter, bedek met Gruyère en laat bruinen onder de grill. Giet de soep in bowls en steek er een stuk gegratineerd brood in.
ingrediënten - info uien kippenbouillon knoflook gezouten boter tijm
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

bistro uiensoep

laurier OXO (of Worcestershiresaus) peper vloeiende bloem gemalen Gruyère stokbrood
Bak in halve maantjes gesneden uien in boter in een kookpot. Voeg gesneden (maar niet geraspte) knoflook toe. Laat onder deksel garen tot de substantie zacht is. Bestuif met een paar eetlepels vloeiende bloem en laat even garen. Leng aan met kippenbouillon tot de gewenste dikte. Voeg laurierblaadjes en verse tijm toe en laat nog een 20 minuutjes sudderen.
De bistrokeuken is een typisch Frans fenomeen. Het zijn meestal gezellige eethuisjes waar je ook op je gemak een glas kan drinken. Het verschil met de fastfood- cultuur is, dat je in een échte bistro geen industriële voeding op je bord zal krijgen. Het aanbod aan gerechtjes is door de huiskok bereid, met verse streekproducten. Dit recept van uiensoep wijkt licht af van de Parijse uiensoep. Die wordt gemaakt op basis van vleesbouillon in plaats van kippenbouillon en er gaan een paar flinke glazen witte wijn in de kookpot. Lijkt logisch, want de perfecte combinatie daarvan met geraspte Gruyère is evident.
Breng op smaak met een paar scheutjes OXO (uit grootmoeders tijd, maar qua smaak super!), peper en zout. Halveer stokbrood, besmeer met gezouten boter, bedek met Gruyère en laat bruinen onder de grill. Giet de soep in bowls en steek er een stuk gegratineerd brood in.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
ingrediënten - info uien kippenbouillon knoflook gezouten boter tijm
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid