ingrediënten - info
bruin broodje
geitenkaas
honing
dragon
gebakken geitenkaas ’bistro Parisienne’
Snijd een bruin broodje in de lengte doormidden. Besproei met
olijfolie en leg beide helften op de kruimkant even in een grillpan.
Verwijder de korst aan de bovenkant van het geitenkaasje. Leg
het op de onderste helft van het broodje en zet dat een paar
minuutjes in de oven onder de grill tot de kaas smelt.
Meng de honing met olijfolie, gehakte dragon, basilicum en peper
uit de molen. Overgiet de gebakken broodjes op het bord met het
honingmengsel en presenteer met gesneden sla en
kerstomaatjes.
Een bistro is een eenvoudig maar meestal gezellig
eetcafé in Frankrijk. Je eet er een aantal typische
regionale gerechtjes en klassiekers zoals escargots en
uiensoep.
De benaming ‘bistro’ komt uit Rusland. Het woord
‘bystrò’ betekent ‘snel’. Een soort Russische ‘fast food
tent’, nog voor de Amerikanen op het idee kwamen.
Het concept werd in Frankrijk geïntroduceerd door
terugkerende soldaten uit de Napoleontische oorlog
tegen Rusland.
Het werd een groot succes, vooral in steden als Parijs
en een mooi alternatief voor de de dure restaurants van
de burgerij, waartoe het gewone werkvolk geen toegang
had.
kerstomaatjes
peterselie
basilicum
zwarte peperkorrels
gemengde sla
olijfolie