gebakken
geitenkaas
‘bistro Parisienne’
Snijd een bruin broodje in de lengte
doormidden. Besproei met olijfolie en leg
beide helften op de kruimkant even in een
grillpan. Verwijder de korst aan de bovenkant
van het geitenkaasje. Leg het op de onderste
helft van het broodje en zet dat een paar
minuutjes in de oven onder de grill tot de
kaas smelt.
Meng de honing met olijfolie, gehakte dragon,
basilicum en peper uit de molen. Overgiet de
gebakken broodjes op het bord met het
honingmengsel en presenteer met gesneden
sla en kerstomaatjes.
Een bistro is een eenvoudig maar meestal
gezellig eetcafé in Frankrijk. Je eet er een
aantal typische regionale gerechtjes en
klassiekers zoals escargots en uiensoep.
De benaming ‘bistro’ komt uit Rusland. Het
woord ‘bystrò’ betekent ‘snel’. Een soort
Russische ‘fast food tent’, nog voor de
Amerikanen op het idee kwamen.
Het concept werd in Frankrijk
geïntroduceerd door terugkerende soldaten
uit de Napoleontische oorlog tegen
Rusland.
Het werd een groot succes, vooral in steden
als Parijs en een mooi alternatief voor de de
dure restaurants van de burgerij, waartoe
het gewone werkvolk geen toegang had.
kerstomaatjes
peterselie
basilicum
zwarte peperkorrels
gemengde sla
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer bistrogerechten:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
bruin broodje
geitenkaas
honing
dragon