gebakken geitenkaas ’bistro Parisienne’
ingrediënten - info bruin broodje geitenkaas honing dragon

gebakken geitenkaas ’bistro Parisienne’

Snijd een bruin broodje in de lengte doormidden. Besproei met olijfolie en leg beide helften op de kruimkant even in een grillpan. Verwijder de korst aan de bovenkant van het geitenkaasje. Leg het op de onderste helft van het broodje en zet dat een paar minuutjes in de oven onder de grill tot de kaas smelt. Meng de honing met olijfolie, gehakte dragon, basilicum en peper uit de molen. Overgiet de gebakken broodjes op het bord met het honingmengsel en presenteer met gesneden sla en kerstomaatjes.
Een bistro is een eenvoudig maar meestal gezellig eetcafé in Frankrijk. Je eet er een aantal typische regionale gerechtjes en klassiekers zoals escargots en uiensoep. De benaming ‘bistro’ komt uit Rusland. Het woord ‘bystrò’ betekent ‘snel’. Een soort Russische ‘fast food tent’, nog voor de Amerikanen op het idee kwamen. Het concept werd in Frankrijk geïntroduceerd door terugkerende soldaten uit de Napoleontische oorlog tegen Rusland. Het werd een groot succes, vooral in steden als Parijs en een mooi alternatief voor de de dure restaurants van de burgerij, waartoe het gewone werkvolk geen toegang had.
kerstomaatjes peterselie basilicum zwarte peperkorrels gemengde sla olijfolie
Creatief Koken de              passie kookvurige

gebakken

geitenkaas

‘bistro Parisienne’

ingrediënten - info bruin broodje geitenkaas honing dragon
Snijd een bruin broodje in de lengte doormidden. Besproei met olijfolie en leg beide helften op de kruimkant even in een grillpan. Verwijder de korst aan de bovenkant van het geitenkaasje. Leg het op de onderste helft van het broodje en zet dat een paar minuutjes in de oven onder de grill tot de kaas smelt. Meng de honing met olijfolie, gehakte dragon, basilicum en peper uit de molen. Overgiet de gebakken broodjes op het bord met het honingmengsel en presenteer met gesneden sla en kerstomaatjes.
Een bistro is een eenvoudig maar meestal gezellig eetcafé in Frankrijk. Je eet er een aantal typische regionale gerechtjes en klassiekers zoals escargots en uiensoep. De benaming ‘bistro’ komt uit Rusland. Het woord ‘bystrò’ betekent ‘snel’. Een soort Russische ‘fast food tent’, nog voor de Amerikanen op het idee kwamen. Het concept werd in Frankrijk geïntroduceerd door terugkerende soldaten uit de Napoleontische oorlog tegen Rusland. Het werd een groot succes, vooral in steden als Parijs en een mooi alternatief voor de de dure restaurants van de burgerij, waartoe het gewone werkvolk geen toegang had.
Bereiding Ingrediënten
kerstomaatjes peterselie basilicum zwarte peperkorrels gemengde sla olijfolie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige