Griekse mezze

Taramasalata: brood room viseitjes citroen knoflook tomatenpuree cayennepeper
De vleesballetjes worden gemaakt van lamsvlees, geraspte ui en knoflook gemengd met een ei. Breng op smaak met köftekruiden (te vinden in de supermarkt) en bak ze in boter. Tarama salata: Week een paar sneetjes oud brood zonder korst in een half busje room. Doe dit in de blender. Voeg viseitjes toe. Gebruik kabeljauw- of harderkuit, maar het lukt ook met een bokaaltje zalmeitjes dat gemakkelijker verkrijgbaar is. Doe er een scheutje citroensap bij, een teentje knoflook, een eetlepel tomaten-puree en kruid af met cayennepeper. Mix tot een vaste mousse. Maak een klassieke tzatziki: rasp een geschilde komkommer. Druk de pulp door een chinoise (zeef) tot al het vocht eruit is. Meng de droge pulp met een potje echte Griekse yoghurt. Doe er een eetlepel gedroogde en gemalen knoflook aan toe. Meng goed en zet koel weg. Je kan als afwerking wat verse dille gbruiken, maar het hoeft écht niet.
Een Griekse mezze is een samengesteld gerecht en wordt meestal opgediend als voorgerecht. De overige bereidingen voor deze mezze staan elders op deze website. Volg daarvoor deze hyperlinks: - Garides saganaki, een ovenschoteltje met tijgergarnalen en feta - Souflake, vleesspiesjes - Griekse salade - Gefrituurde pijlinktvis
De schotel op foto is samengetseld met: gefrituurde inktvisringetjes, tzatziki, tarama salata, een schep Griekse salade onder op het bord, garides saganaki in het midden, een brochetje "souflaki" en vleesballetjes.
Tzatziki: Griekse yoghurt komkommer knoflookpoeder Vleesballetjes: lamsvlees knoflook köftekruiden (in gewone supermarkt te verkrijgen) ei

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

Griekse mezze

Taramasalata: brood room viseitjes citroen knoflook tomatenpuree cayennepeper
De vleesballetjes worden gemaakt van lamsvlees, geraspte ui en knoflook gemengd met een ei. Breng op smaak met köftekruiden (te vinden in de supermarkt) en bak ze in boter. Tarama salata: Week een paar sneetjes oud brood zonder korst in een half busje room. Doe dit in de blender. Voeg viseitjes toe. Gebruik kabeljauw- of harderkuit, maar het lukt ook met een bokaaltje zalmeitjes dat gemakkelijker verkrijgbaar is. Doe er een scheutje citroensap bij, een teentje knoflook, een eetlepel tomaten-puree en kruid af met cayennepeper. Mix tot een vaste mousse. Maak een klassieke tzatziki: rasp een geschilde komkommer. Druk de pulp door een chinoise (zeef) tot al het vocht eruit is. Meng de droge pulp met een potje echte Griekse yoghurt. Doe er een eetlepel gedroogde en gemalen knoflook aan toe. Meng goed en zet koel weg. Je kan als afwerking wat verse dille gbruiken, maar het hoeft écht niet.
Een Griekse mezze is een samengesteld gerecht en wordt meestal opgediend als voorgerecht. De overige bereidingen voor deze mezze staan elders op deze website. Volg daarvoor deze hyperlinks: - Garides saganaki, een ovenschoteltje met tijgergarnalen en feta - Souflake, vleesspiesjes - Griekse salade - Gefrituurde pijlinktvis

wereldkeuken

De schotel op foto is samengetseld met: gefrituurde inktvisringetjes, tzatziki, tarama salata, een schep Griekse salade onder op het bord, garides saganaki in het midden, een brochetje "souflaki" en vleesballetjes.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
Tzatziki: Griekse yoghurt komkommer knoflookpoeder Vleesballetjes: lamsvlees knoflook köftekruiden (in gewone supermarkt te verkrijgen) ei
privacy beleid