Griekse gyros met kip
Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit minstens enkele uren, maar liefst een volledige nacht in de kruidenmix met olijfolie, citroensap en gemengd met gesneden ui, rode paprika en knoflook. Voeg nog geen zout toe. Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde bereiding in. Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg een stevige scheut witte wijn toe wat tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Dien op met Griekse pasta en een tomatensausje met basilicum.

Griekse gyros met kip

Griekse gyros kan je met verschillende vleessoorten bereiden. Hier werd gekozen voor kip, maar het kan ook met kalkoen, rund, kalf of varken. Welke soort je ook kiest, er is één onderdeel van dit gerechtje dat er onveranderd bijhoort: Griekse pasta oftewel ‘kritharaki’. Vrij recent is er nu ook de volkoren versie van deze pasta op de markt en dat is goed nieuws voor wie gezond wil eten. Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig houden zoals in dit recept. Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de kruidenmix die je in het boodschappenlijstje vindt.
witte wijn paprikapoeder komijn kaneel koriander tijm oregano zwarte peper grof zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
kippenborst rode paprika ui knoflook olijfolie citroen tomatenpuree

Griekse gyros

met kip

Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit minstens enkele uren, maar liefst een volledige nacht in de kruidenmix met olijfolie, citroensap en gemengd met gesneden ui, rode paprika en knoflook. Voeg nog geen zout toe. Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde bereiding in. Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg een stevige scheut witte wijn toe wat tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Dien op met Griekse pasta en een tomatensausje met basilicum.
Griekse gyros kan je met verschillende vleessoorten bereiden. Hier werd gekozen voor kip, maar het kan ook met kalkoen, rund, kalf of varken. Welke soort je ook kiest, er is één onderdeel van dit gerechtje dat er onveranderd bijhoort: Griekse pasta oftewel ‘kritharaki’. Vrij recent is er nu ook de volkoren versie van deze pasta op de markt en dat is goed nieuws voor wie gezond wil eten. Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig houden zoals in dit recept. Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de kruidenmix die je in het boodschappenlijstje vindt.
witte wijn paprikapoeder komijn kaneel koriander tijm oregano zwarte peper grof zout
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige
kippenborst rode paprika ui knoflook olijfolie citroen tomatenpuree