Griekse gyros
met kip
Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit
minstens enkele uren, maar liefst een volledige
nacht in de kruidenmix met olijfolie, citroensap
en gemengd met gesneden ui, rode paprika en
knoflook. Voeg nog geen zout toe.
Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde
bereiding in. Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg
een stevige scheut witte wijn toe wat
tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle
ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak
met wat peper en zout.
Dien op met Griekse pasta en een
tomatensausje met basilicum.
Griekse gyros kan je met verschillende
vleessoorten bereiden. Hier werd gekozen
voor kip, maar het kan ook met kalkoen,
rund, kalf of varken.
Welke soort je ook kiest, er is één
onderdeel van dit gerechtje dat er
onveranderd bijhoort: Griekse pasta
oftewel ‘kritharaki’.
Vrij recent is er nu ook de volkoren versie
van deze pasta op de markt en dat is goed
nieuws voor wie gezond wil eten.
Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig
houden zoals in dit recept.
Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de
kruidenmix die je in het
boodschappenlijstje vindt.
witte wijn
paprikapoeder
komijn
kaneel
koriander
tijm
oregano
zwarte peper
grof zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
kippenborst
rode paprika
ui
knoflook
olijfolie
citroen
tomatenpuree