kippenborst rode paprika ui knoflook olijfolie citroen tomatenpuree witte wijn
Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit minstens enkele uren, maar liefst een volledige nacht in de kruidenmix met olijfolie, citroensap en gemengd met gesneden ui, rode paprika en knoflook. Voeg nog geen zout toe. Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde bereiding in. Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg een stevige scheut witte wijn toe wat tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Dien op met Griekse pasta en een tomatensausje met basilicum.

Griekse gyros met kip

Griekse gyros kan je met verschillende vleessoorten bereiden. Hier werd gekozen voor kip, maar het kan ook met kalkoen, rund, kalf of varken. Welke soort je ook kiest, er is één onderdeel van dit gerechtje dat er onveranderd bijhoort: Griekse pasta oftewel ‘kritharaki’. Vrij recent is er nu ook de volkoren versie van deze pasta op de markt en dat is goed nieuws voor wie gezond wil eten. Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig houden zoals in dit recept. Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de kruidenmix die je in het boodschappenlijstje vindt.
paprikapoeder komijn kaneel koriander tijm oregano zwarte peper grof zout

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

Griekse gyros

met kip

kippenborst rode paprika ui knoflook olijfolie citroen tomatenpuree witte wijn
Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit minstens enkele uren, maar liefst een volledige nacht in de kruidenmix met olijfolie, citroensap en gemengd met gesneden ui, rode paprika en knoflook. Voeg nog geen zout toe. Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde bereiding in. Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg een stevige scheut witte wijn toe wat tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak met wat peper en zout. Dien op met Griekse pasta en een tomatensausje met basilicum.
Griekse gyros kan je met verschillende vleessoorten bereiden. Hier werd gekozen voor kip, maar het kan ook met kalkoen, rund, kalf of varken. Welke soort je ook kiest, er is één onderdeel van dit gerechtje dat er onveranderd bijhoort: Griekse pasta oftewel ‘kritharaki’. Vrij recent is er nu ook de volkoren versie van deze pasta op de markt en dat is goed nieuws voor wie gezond wil eten. Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig houden zoals in dit recept. Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de kruidenmix die je in het boodschappenlijstje vindt.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
paprikapoeder komijn kaneel koriander tijm oregano zwarte peper grof zout
privacy beleid