ingrediënten - info
kippenborst
rode paprika
ui
knoflook
olijfolie
citroen
tomatenpuree
Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer dit minstens enkele
uren, maar liefst een volledige nacht in de kruidenmix met
olijfolie, citroensap en gemengd met gesneden ui, rode
paprika en knoflook. Voeg nog geen zout toe.
Verhit een wokpan en leg er de gemarineerde bereiding in.
Roerbak tot het vlees kleurt. Voeg een stevige scheut witte
wijn toe wat tomatenpuree. Laat nog even sudderen tot alle
ingrediënten gaar zijn. Breng verder op smaak met wat peper
en zout.
Dien op met Griekse pasta en een tomatensausje met
basilicum.
Griekse gyros met kip
Griekse gyros kan je met verschillende vleessoorten
bereiden. Hier werd gekozen voor kip, maar het kan ook
met kalkoen, rund, kalf of varken.
Welke soort je ook kiest, er is één onderdeel van dit
gerechtje dat er onveranderd bijhoort: Griekse pasta
oftewel ‘kritharaki’.
Vrij recent is er nu ook de volkoren versie van deze pasta
op de markt en dat is goed nieuws voor wie gezond wil
eten.
Het tomatensausje kan je vrij eenvoudig houden zoals in
dit recept.
Maar je kan het ook ‘pimpen’ met de kruidenmix die je in
het boodschappenlijstje vindt.
witte wijn
paprikapoeder
komijn
kaneel
koriander
tijm
oregano
zwarte peper
grof zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: