Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie.
Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven.
Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet
droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een
snuifje kaneel, peper en zout.
Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze
halfgaar in olijfolie.
Maak een roux met bloem en boter. Leng aan met
groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo
bij en roer geraspte feta door de bechamel.
moussaka van aubergine met lam
Dit gerechtje bevat de ingrediënten van een klassieke
moussaka, maar dan in een andere presentatie.
Beschouw het als een stijloefening om te evolueren naar
een bordschikking die inpasbaar is in een feestelijk
meergangenmenu of themamenu.
De Griekse pasta erbij versterkt de verwijzing naar het
land van oorsprong.
Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel,
laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor
het opdienen.
tomatenpuree
aubergines
lamsgehakt
komijn
kaneel
olijfolie
ouzo
peterselie
ingrediënten - info
sjalot
knoflook
olijfolie
oregano
peterselie
groentebouillon
lamsgehakt
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten