moussaka van aubergine met lam
Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux met bloem en boter. Leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.

moussaka van aubergine met lam

Dit gerechtje bevat de ingrediënten van een klassieke moussaka, maar dan in een andere presentatie. Beschouw het als een stijloefening om te evolueren naar een bordschikking die inpasbaar is in een feestelijk meergangenmenu of themamenu. De Griekse pasta erbij versterkt de verwijzing naar het land van oorsprong.
Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel, laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen.
tomatenpuree aubergines lamsgehakt komijn kaneel olijfolie ouzo peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
sjalot knoflook olijfolie oregano peterselie groentebouillon lamsgehakt

moussaka van

aubergine met lam

Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux met bloem en boter. Leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.
Dit gerechtje bevat de ingrediënten van een klassieke moussaka, maar dan in een andere presentatie. Beschouw het als een stijloefening om te evolueren naar een bordschikking die inpasbaar is in een feestelijk meergangenmenu of themamenu. De Griekse pasta erbij versterkt de verwijzing naar het land van oorsprong.
Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel, laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen.
tomatenpuree aubergines lamsgehakt komijn kaneel olijfolie ouzo peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
soortgelijke gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
sjalot knoflook olijfolie oregano peterselie groentebouillon lamsgehakt