Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux met bloem en boter. Leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.

moussaka van aubergine met lam

Dit gerechtje bevat de ingrediënten van een klassieke moussaka, maar dan in een andere presentatie. Beschouw het als een stijloefening om te evolueren naar een bordschikking die inpasbaar is in een feestelijk meergangenmenu of themamenu. De Griekse pasta erbij versterkt de verwijzing naar het land van oorsprong.
Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel, laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen.
tomatenpuree aubergines lamsgehakt komijn kaneel olijfolie ouzo peterselie
sjalot knoflook olijfolie oregano peterselie groentebouillon lamsgehakt

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

moussaka van

aubergine met lam

sjalot knoflook olijfolie oregano peterselie groentebouillon lamsgehakt
Stoof gesnipperde sjalot met geplet knoflook in wat olijfolie. Laat wat verse oregano en gehakte peterselie mee stoven. Bak het lamsgehakt tot losse korrels. Giet af, want het moet droog zijn. Voeg tomatenpuree toe en kruid met komijn, een snuifje kaneel, peper en zout. Snijd de aubergines in de lengte in schijven en bak ze halfgaar in olijfolie. Maak een roux met bloem en boter. Leng aan met groentebouillon tot bechamel. Doe er een flinke scheut ouzo bij en roer geraspte feta door de bechamel.
Dit gerechtje bevat de ingrediënten van een klassieke moussaka, maar dan in een andere presentatie. Beschouw het als een stijloefening om te evolueren naar een bordschikking die inpasbaar is in een feestelijk meergangenmenu of themamenu. De Griekse pasta erbij versterkt de verwijzing naar het land van oorsprong.

wereldkeuken

Opbouw: schijf aubergine, laagje gehakt, laagje bechamel, laagje geraspte feta. Zet 10 minuten in de oven op 185°C voor het opdienen.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
tomatenpuree aubergines lamsgehakt komijn kaneel olijfolie ouzo peterselie
privacy beleid