Μανούκα 2-28ής Οκτωβρίου 117, Thessaloniki souvlakia
ingrediënten - info varkenshaasje knoflook oregano paprikapoeder
Snijd de varkenshaas in mooie stukken. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade: geperst knoflook, oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, mosterdzaad, olijfolie, witte wijn, peper en zout. Voeg de varkenshaas toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Laat de marinade vervolgens minimaal een uur intrekken, hoe langer hoe beter natuurlijk. Haal de stukken vlees daarna uit de marinade en rijg het vervolgens aan spiesjes. Bewaar de marinade om het vlees mee te kwasten.

souvlakia

Souvlaki, meervoud souvlakia is met voorsprong het nationale gerecht van Griekenland. Het woord zelf betekent niet méér dan ‘vleesspiesjes’. Wat bij ons de frituur op het pleintje is, is in dat land de souvladzidiko, streetfood-zaakjes die gespecialiseerd zijn in het maken van de souvlaki.
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Rond de 200°C is prima. Leg de souvlakia op de grill en rooster het vlees rondom gaar in 4-5 minuten. Dien op met tzatziki, salade en brood of frietjes.
komijn mosterdzaad olijfolie witte wijn peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
Μανούκα 2-28ής Οκτωβρίου 117, Thessaloniki

souvlakia

ingrediënten - info varkenshaasje knoflook oregano paprikapoeder
Snijd de varkenshaas in mooie stukken. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade: geperst knoflook, oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, mosterdzaad, olijfolie, witte wijn, peper en zout. Voeg de varkenshaas toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Laat de marinade vervolgens minimaal een uur intrekken, hoe langer hoe beter natuurlijk. Haal de stukken vlees daarna uit de marinade en rijg het vervolgens aan spiesjes. Bewaar de marinade om het vlees mee te kwasten.
Souvlaki, meervoud souvlakia is met voorsprong het nationale gerecht van Griekenland. Het woord zelf betekent niet méér dan ‘vleesspiesjes’. Wat bij ons de frituur op het pleintje is, is in dat land de souvladzidiko, streetfood- zaakjes die gespecialiseerd zijn in het maken van de souvlaki.
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Rond de 200°C is prima. Leg de souvlakia op de grill en rooster het vlees rondom gaar in 4-5 minuten. Dien op met tzatziki, salade en brood of frietjes.
Bereiding Ingrediënten
komijn mosterdzaad olijfolie witte wijn peper en zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige