souvlakia
Snijd de varkenshaas in mooie stukken.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de
marinade: geperst knoflook, oregano,
paprikapoeder, komijnpoeder, mosterdzaad,
olijfolie, witte wijn, peper en zout.
Voeg de varkenshaas toe en schep alles
voorzichtig door elkaar. Laat de marinade
vervolgens minimaal een uur intrekken, hoe
langer hoe beter natuurlijk.
Haal de stukken vlees daarna uit de marinade
en rijg het vervolgens aan spiesjes. Bewaar de
marinade om het vlees mee te kwasten.
Souvlaki, meervoud souvlakia is met
voorsprong het nationale gerecht van
Griekenland.
Het woord zelf betekent niet méér dan
‘vleesspiesjes’.
Wat bij ons de frituur op het pleintje is, is in
dat land de souvladzidiko, streetfood-
zaakjes die gespecialiseerd zijn in het
maken van de souvlaki.
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Rond
de 200°C is prima. Leg de souvlakia op de grill
en rooster het vlees rondom gaar in 4-5
minuten.
Dien op met tzatziki, salade en brood of frietjes.
komijn
mosterdzaad
olijfolie
witte wijn
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met varkenshaasje:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht:
soortgelijk gerecht:
varkenshaasje
knoflook
oregano
paprikapoeder