tijgergarnalen feta olijfolie blik tomatenblokjes ui
Fruit gesneden ui met gehakt knoflook en gesneden paprika in olie. Voeg tomatenpulp toe en breng op smaak met peper, zout en zacht paprikapoeder. Laat de saus even doorkoken. Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van ogen, sprieten en poten en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de saus. Doe er in dobbelsteentjes gesneden feta en gehakte peterselie bij en zet de schotel 30 minuten in een oven op 185°C.

garides saganaki

Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in een kleine pan’. Het pannetje wat bedoeld wordt, gebruikt met doorgaans voor het bakken van kaas. Er bestaan tal van varianten, ook deze met mosselen in plaats van garnalen. Twee ingrediënten zijn er steeds bij: tomaten en fetakaas. Maak je een Grieks themamenu met verschillende gerechten en menugangen, maak dit gerechtje dan klaar als onderdeel van een mezze-buffet én in kleine individuele schaaltjes.
rode paprika knoflook peterselie peper & zout paprikapoeder

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

garides saganaki

tijgergarnalen feta olijfolie blik tomatenblokjes ui
Fruit gesneden ui met gehakt knoflook en gesneden paprika in olie. Voeg tomatenpulp toe en breng op smaak met peper, zout en zacht paprikapoeder. Laat de saus even doorkoken. Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van ogen, sprieten en poten en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de saus. Doe er in dobbelsteentjes gesneden feta en gehakte peterselie bij en zet de schotel 30 minuten in een oven op 185°C.
Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in een kleine pan’. Het pannetje wat bedoeld wordt, gebruikt met doorgaans voor het bakken van kaas. Er bestaan tal van varianten, ook deze met mosselen in plaats van garnalen. Twee ingrediënten zijn er steeds bij: tomaten en fetakaas. Maak je een Grieks themamenu met verschillende gerechten en menugangen, maak dit gerechtje dan klaar als onderdeel van een mezze-buffet én in kleine individuele schaaltjes.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
rode paprika knoflook peterselie peper & zout paprikapoeder
privacy beleid