garides saganaki
Ontvel een paar harde tomaten met een dunschiller. Halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Pel een halve bol knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Schil een rode paprika, verdeel in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil een paar rode uien, snijd ze in halvemaantjes. Was en snijd een ongeschilde aubergine in dobbelstenen. Schil een tweetal kleine aardappelen en snijd ze in brede schijven. Roerbak al deze groenten in een hete pan in een scheutje olijfolie. Begin met de uien en de paprika. Voeg pas op het einde de tomatenreepjes toe. Meng een paar eetlepels tomatenpuree en evenveel water met de groenten. Voeg een half glas rode wijn toe. Roer goed om. Snijd een halve schijf feta in kleine dobbelsteentjes en meng ze onder de groentebereiding. Schep alles in een ovenschotel en zet die 20 minuten onafgedekt in een oven op 185°C op de heteluchtstand. Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van sprieten en poten. Knip de rug open met een schaar, verwijder het darmkanaal. Marineer de tijgergarnalen kort in olijfolie met geperste knoflookteentjes en peterselieplukjes. Bak de garnalen met de marinade een paar minuutjes in een hete pan. Haal de groenteschotel uit de oven en leg er de gebakken garnalen met hun braadsaus bovenop. je kan er ook voor kiezen om de garnalen vanaf het begin mee in de oven te garen in de groentebereiding met feta. Op het bord: een schep groenten uit de ovenschotel. Schik een paar tijgergarnalen errond. Werk af met fetablokjes en plukjes peterselie. .

garides saganaki

Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in een kleine pan’. Er bestaan tal van varianten, maar twee ingrediënten zijn er steeds bij: tomaten en fetakaas. Hier werden zoete aardappel en aubergines toegevoegd. Met Linda, mijn echtgenote op de foto onder, hebben wij dit gerechtje voor het eerst gegeten in Athene… in 2006, waar is de tijd.
aubergine rode uien rode paprika’s knoflook peterselie peper & zout paprikapoeder olijfolie
garides saganaki De smurrie onderaan is wat je opeet, als je niet de moeite neemt om de darmkanalen uit de garnalen te verwijderen. Knip de rug open en trek de darmen eruit.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
tijgergarnalen feta olijfolie tomaten tomatenpuree aardappelen rode wijn

garides saganaki

Ontvel een paar harde tomaten met een dunschiller. Halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in dunne reepjes. Pel een halve bol knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Schil een rode paprika, verdeel in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil een paar rode uien, snijd ze in halvemaantjes. Was en snijd een ongeschilde aubergine in dobbelstenen. Schil een tweetal kleine aardappelen en snijd ze in brede schijven. Roerbak al deze groenten in een hete pan in een scheutje olijfolie. Begin met de uien en de paprika. Voeg pas op het einde de tomatenreepjes toe. Meng een paar eetlepels tomatenpuree en evenveel water met de groenten. Voeg een half glas rode wijn toe. Roer goed om. Snijd een halve schijf feta in kleine dobbelsteentjes en meng ze onder de groentebereiding. Schep alles in een ovenschotel en zet die 20 minuten onafgedekt in een oven op 185°C op de heteluchtstand. Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van sprieten en poten. Knip de rug open met een schaar, verwijder het darmkanaal. Marineer de tijgergarnalen kort in olijfolie met geperste knoflookteentjes en peterselieplukjes. Bak de garnalen met de marinade een paar minuutjes in een hete pan. Haal de groenteschotel uit de oven en leg er de gebakken garnalen met hun braadsaus bovenop. je kan er ook voor kiezen om de garnalen vanaf het begin mee in de oven te garen in de groentebereiding met feta. Op het bord: een schep groenten uit de ovenschotel. Schik een paar tijgergarnalen errond. Werk af met fetablokjes en plukjes peterselie. .
Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in een kleine pan’. Er bestaan tal van varianten, maar twee ingrediënten zijn er steeds bij: tomaten en fetakaas. Hier werden zoete aardappel en aubergines toegevoegd. Met Linda, mijn echtgenote op de foto onder, hebben wij dit gerechtje voor het eerst gegeten in Athene… in 2006, waar is de tijd.
aubergine rode uien rode paprika’s knoflook peterselie peper & zout paprikapoeder olijfolie
De smurrie onderaan is wat je opeet, als je niet de moeite neemt om de darmkanalen uit de garnalen te verwijderen. Knip de rug open en trek de darmen eruit.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tijgergarnalen
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
tijgergarnalen feta olijfolie tomaten tomatenpuree aardappelen rode wijn