ingrediënten - info
tijgergarnalen
feta
olijfolie
blik tomatenblokjes
Fruit gesneden ui met gehakt knoflook en gesneden paprika
in olie. Voeg tomatenpulp toe en breng op smaak met peper,
zout en zacht paprikapoeder. Laat de saus even doorkoken.
Ontdoe ondertussen de tijgergarnalen van ogen, sprieten en
poten en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de saus.
Doe er in dobbelsteentjes gesneden feta en gehakte
peterselie bij en zet de schotel 30 minuten in een oven op
185°C.
garides saganaki
Het klinkt als Japans in de oren, maar garides saganaki
betekent in het Grieks zoveel als ‘garnalen gebakken in
een kleine pan’.
Het pannetje wat bedoeld wordt, gebruikt met doorgaans
voor het bakken van kaas.
Er bestaan tal van varianten, ook deze met mosselen in
plaats van garnalen. Twee ingrediënten zijn er steeds bij:
tomaten en fetakaas.
Maak je een Grieks themamenu met verschillende
gerechten en menugangen, maak dit gerechtje dan klaar
als onderdeel van een mezze-buffet én in kleine
individuele schaaltjes.
ui
rode paprika
knoflook
peterselie
peper & zout
paprikapoeder