ingrediënten - info
komkommer
rode paprika
gesneden trostomaatjes
ui in ringen gesneden
kalamata-olijven
gedroogde oregano
Dit is een klassieke samenstelling van deze salade met rode
paprika's, in flinterdunne schijfjes gesneden, een komkommer
in de lengte in 4 gedeeld, de zaadlijsten weggesneden en het
vruchtvlees in dobbelsteentjes gesneden.
Daarbij uiringen, kalamata-olijven, oregano, peper, zout,
olijfolie en witte balsamico-azijn, in 2 gedeelde kerstomaatjes,
gesnipperde bladpeterselie.
saláta choriátiki - Griekse salade
In Griekenland wordt dit gerechtje afgewerkt met blokjes
fetakaas.
In Bulgarije, waar dit schoteltje "shopska salade" heet,
wordt de kaas meestal geraspt op het afgewerkte bord
gestrooid. Zoals hier op de foto.
Kappertjes en gehakt knoflook kan je toevoegen, maar het
hoeft niet.
feta
platte peterselie
olijfolie
witte balsamico
peper en zout
kappertjes en knoflook
(facultatief)
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Verwante recepten
meer vegetarische gerechten: