komkommer rode paprika gesneden trostomaatjes ui in ringen gesneden kalamata-olijven gedroogde oregano
Dit is een klassieke samenstelling van deze salade met rode paprika's, in flinterdunne schijfjes gesneden, een komkommer in de lengte in 4 gedeeld, de zaadlijsten weggesneden en het vruchtvlees in dobbelsteentjes gesneden. Daarbij uiringen, kalamata-olijven, oregano, peper, zout, olijfolie en witte balsamico-azijn, in 2 gedeelde kerstomaatjes, gesnipperde bladpeterselie.

Griekse salade

In Griekenland wordt dit gerechtje afgewerkt met blokjes fetakaas. In Bulgarije, waar dit schoteltje "shopska salade" heet, wordt de kaas meestal geraspt op het afgewerkte bord gestrooid. Zoals hier op de foto. Kappertjes en gehakt knoflook kan je toevoegen, maar het hoeft niet.
feta platte peterselie olijfolie witte balsamico peper en zout kappertjes en knoflook (facultatief)

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

Griekse salade

komkommer rode paprika gesneden trostomaatjes ui in ringen gesneden kalamata-olijven gedroogde oregano
Dit is een klassieke samenstelling van deze salade met rode paprika's, in flinterdunne schijfjes gesneden, een komkommer in de lengte in 4 gedeeld, de zaadlijsten weggesneden en het vruchtvlees in dobbelsteentjes gesneden. Daarbij uiringen, kalamata-olijven, oregano, peper, zout, olijfolie en witte balsamico-azijn, in 2 gedeelde kerstomaatjes, gesnipperde bladpeterselie.
In Griekenland wordt dit gerechtje afgewerkt met blokjes fetakaas. In Bulgarije, waar dit schoteltje "shopska salade" heet, wordt de kaas meestal geraspt op het afgewerkte bord gestrooid. Zoals hier op de foto. Kappertjes en gehakt knoflook kan je toevoegen, maar het hoeft niet.

wereldkeuken

Bereiding Ingrediƫnten de              passie Creatief Koken kookvurige
feta platte peterselie olijfolie witte balsamico peper en zout kappertjes en knoflook (facultatief)
privacy beleid