seafood potjiekos

seafood potjiekos

ingrediënten - info coeur de boeuf tomaten bleekselderij rode puntpaprika’s gele paprika’s wortelen pijpajuin rode ui knoflook venkel olijfolie peterselie bieslook dragon koriander
Maak het houtvuur klaar. Gebruik hout en geen houtskool. Laat het hout branden tot de meeste vlammen weg zijn. Hang de ketel om te beginnen laag bij de vuurhaard. De groenten in dit gerecht zijn verse geschilde coeur de boeuf tomaten, bleekselderij, rode puntpaprika’s, gele paprika, wortel, pijpajuin in ringetjes gesneden, rode ui, knoflook en venkel. Stoof deze aan in de ketel in een bodempje olijfolie. Als verse kruiden gaan er vervolgens bij: peterselie, bieslook, dragon en koriander. De gedroogde kruiden en specerijen zijn: cayennepeper, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed en vul de ketel met de vis en de zeevruchten. Hier werd gekozen baby-kreeftjes, tijgergarnalen, langoustines, tonijn (met duurzaamheidslabel), octopus, zeebaarsfilet en roodbaars. Vul de ketel verder aan met visfond, witte wijn, een scheut Noilly Prat en kokosmelk. Sluit het deksel en laat het potje sudderen, eerst dichtbij de vuurhaard. Hang de ketel hoger en houd de bereiding warm tot gebruik op een laag vuurtje. De afwerking op het bord gebeurt met venkelgroen, gehakte peterselie en schijfjes limoen.
Een Zuid-Afrikaans seafood potjie. Er bestaan heel veel varianten van dit gerecht. Het enige wat ze allen gemeen hebben is: er zitten vis en zeevruchten in en het wordt gemaakt in een gietijzeren ketel, liefst boven een houtvuurtje. De belangrijkste ingrediënten in deze versie zijn: baby- kreeftjes, tijgergarnalen, langoustines, tonijn (met duurzaamheidslabel), octopus, zeebaarsfilet en roodbaars. In de traditionele Zuid-Afrikaanse versie gaan er ook heek en mosseltjes of andere schelpdieren in. Maar mijn ‘potjie’ was al vol!
seafood potjiekos 3 seafood potjiekos 2
cayennepeper paprikapoeder nootmuskaat peper en zout babykreeftjes tijgergarnalen langoustines tonijn octopus zeebaars roodbaars visfond witte wijn Noilly Prat kokosmelk limoen
Creatief Koken de              passie kookvurige

seafood potjiekos

ingrediënten - info coeur de boeuf tomaten bleekselderij rode puntpaprika’s gele paprika’s wortelen pijpajuin rode ui knoflook venkel olijfolie peterselie bieslook dragon koriander
Maak het houtvuur klaar. Gebruik hout en geen houtskool. Laat het hout branden tot de meeste vlammen weg zijn. Hang de ketel om te beginnen laag bij de vuurhaard. De groenten in dit gerecht zijn verse geschilde coeur de boeuf tomaten, bleekselderij, rode puntpaprika’s, gele paprika, wortel, pijpajuin in ringetjes gesneden, rode ui, knoflook en venkel. Stoof deze aan in de ketel in een bodempje olijfolie. Als verse kruiden gaan er vervolgens bij: peterselie, bieslook, dragon en koriander. De gedroogde kruiden en specerijen zijn: cayennepeper, paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed en vul de ketel met de vis en de zeevruchten. Hier werd gekozen baby- kreeftjes, tijgergarnalen, langoustines, tonijn (met duurzaamheidslabel), octopus, zeebaarsfilet en roodbaars. Vul de ketel verder aan met visfond, witte wijn, een scheut Noilly Prat en kokosmelk. Sluit het deksel en laat het potje sudderen, eerst dichtbij de vuurhaard. Hang de ketel hoger en houd de bereiding warm tot gebruik op een laag vuurtje. De afwerking op het bord gebeurt met venkelgroen, gehakte peterselie en schijfjes limoen.
Een Zuid-Afrikaans seafood potjie. Er bestaan heel veel varianten van dit gerecht. Het enige wat ze allen gemeen hebben is: er zitten vis en zeevruchten in en het wordt gemaakt in een gietijzeren ketel, liefst boven een houtvuurtje. De belangrijkste ingrediënten in deze versie zijn: baby-kreeftjes, tijgergarnalen, langoustines, tonijn (met duurzaamheidslabel), octopus, zeebaarsfilet en roodbaars. In de traditionele Zuid- Afrikaanse versie gaan er ook heek en mosseltjes of andere schelpdieren in. Maar mijn ‘potjie’ was al vol!
Bereiding Ingrediënten
cayennepeper paprikapoeder nootmuskaat peper en zout babykreeftjes tijgergarnalen langoustines tonijn octopus zeebaars roodbaars visfond witte wijn Noilly Prat kokosmelk limoen
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige