varkenshaasje al’ berdouille

varkenshaasje al’ berdouille

ingrediënten - info varkenshaasje (of koteletten) boter peper en zout mosterd
Bak het varkenshaasje rondom bruin in wat boter. Bedek met mosterd en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. De braadtijd is afhankelijk van het gewicht. Controleer dus regelmatig de cuisson. Bak gesnipperde sjalotjes in een beetje boter. Maak een roux en leng aan met kalfsbouillon en witte wijn tot sausdikte. Laat even doorkoken. Doe er de gebakken sjalotjes bij, een lepel mosterd en een scheutje witte balsamico-azijn. Meng tot slot met gehakte augurkjes en breng op smaak met peper en zout. Dien op aan tafel op een groot serveerbord. Maak daarop een ring van aardappelpuree. Leg het voorgesneden varkenshaasje in de ring en overgiet rijkelijk met de saus. Werk af met in ringetjes gesneden augurkjes en gesnipperde lente-ui.
Côte de porc al berdouille, letterlijk varkenskotelet in modder, is een van de specialiteiten uit Mons (Bergen).
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voor de saus: vloeiende bloem kalfsbouillon sjalotjes witte wijn witte wijnazijn kleine augurkjes lente-ui mosterd boter peper en zout aardappelpuree
Er zijn varianten voor deze saus. In enkele recepten wordt tomatenpuree en dragon toegevoegd en de vleesbouillon wordt vervangen door room.
Henegouwen

varkenshaasje

al’ berdouille

ingrediënten - info varkenshaasje (of koteletten) boter peper en zout mosterd
Bak het varkenshaasje rondom bruin in wat boter. Bedek met mosterd en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. De braadtijd is afhankelijk van het gewicht. Controleer dus regelmatig de cuisson. Bak gesnipperde sjalotjes in een beetje boter. Maak een roux en leng aan met kalfsbouillon en witte wijn tot sausdikte. Laat even doorkoken. Doe er de gebakken sjalotjes bij, een lepel mosterd en een scheutje witte balsamico-azijn. Meng tot slot met gehakte augurkjes en breng op smaak met peper en zout. Dien op aan tafel op een groot serveerbord. Maak daarop een ring van aardappelpuree. Leg het voorgesneden varkenshaasje in de ring en overgiet rijkelijk met de saus. Werk af met in ringetjes gesneden augurkjes en gesnipperde lente-ui.
Voor de saus: vloeiende bloem kalfsbouillon sjalotjes witte wijn witte wijnazijn kleine augurkjes lente-ui mosterd boter peper en zout aardappelpuree
Er zijn varianten voor deze saus. In enkele recepten wordt tomatenpuree en dragon toegevoegd en de vleesbouillon wordt vervangen door room.
Bereiding Ingrediënten
Côte de porc al berdouille, letterlijk varkenskotelet in modder, is een van de specialiteiten uit Mons (Bergen).
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige