varkenshaasje
al’ berdouille
Bak het varkenshaasje rondom bruin in wat
boter. Bedek met mosterd en zet 20 minuten in
een voorverwarmde oven op 185°C. De
braadtijd is afhankelijk van het gewicht.
Controleer dus regelmatig de cuisson.
Bak gesnipperde sjalotjes in een beetje boter.
Maak een roux en leng aan met kalfsbouillon
en witte wijn tot sausdikte. Laat even
doorkoken. Doe er de gebakken sjalotjes bij,
een lepel mosterd en een scheutje witte
balsamico-azijn. Meng tot slot met gehakte
augurkjes en breng op smaak met peper en
zout.
Dien op aan tafel op een groot serveerbord.
Maak daarop een ring van aardappelpuree.
Leg het voorgesneden varkenshaasje in de ring
en overgiet rijkelijk met de saus. Werk af met in
ringetjes gesneden augurkjes en gesnipperde
lente-ui.
Voor de saus:
vloeiende bloem
kalfsbouillon
sjalotjes
witte wijn
witte wijnazijn
kleine augurkjes
lente-ui
mosterd
boter
peper en zout
Er zijn varianten voor deze saus. In enkele
recepten wordt tomatenpuree en dragon
toegevoegd en de vleesbouillon wordt
vervangen door room.
Côte de porc al berdouille, letterlijk
varkenskotelet in modder, is een van de
specialiteiten uit Mons (Bergen).
varkenshaasje
(of koteletten)
boter
peper en zout
mosterd
aardappelpuree
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met vlees: