Lees de duiding bij de keuze van de recepten onderaan deze pagina
Deze recepten werden geselecteerd op basis van volgende criteria: 1) Minstens 2 en liefst 3 of meer bronnen geven onafhankelijk van elkaar de benaming van het gerechtje en de oorsprong, zijnde een stad, streek of provincie. 2) Recepten die bedoeld zijn om zuiver commerciële producten te promoten of die verwijzen naar een type gerecht, zoals ‘op Ardense wijze’, komen enkel aan bod als het gerecht ook daadwerkelijk streekgebonden is. 3) De streekrecepten moeten door jou en mij, als hobbykok, kunnen uitgevoerd worden zonder professionele hulpmiddelen. De geselecteerde recepten zijn een persoonlijke interpretatie van het streekgerecht. Deze die ik al uitgeprobeerd heb, worden geïllustreerd met originele foto’s, om het eindresultaat beter in beeld te brengen. Die dragen het label: “OK, recept getest”. De andere zijn een puur theoretische benadering en hebben licentievrije illustraties of een bronvermelding. Mijn ambitie is om ze, zo snel als mogelijk, allemaal uit te proberen en van origineel beeldmateriaal te voorzien.
Hier enkel gerechtjes die de hobbykok zelf kan maken, naar het voorbeeld van wat in een streek als een typisch gerechtje beschouwd wordt.

streekgerechten

Oost-Vlaanderen de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Hier enkel gerechtjes die de hobbykok zelf kan maken, naar het voorbeeld van wat in een streek als een typisch gerechtje beschouwd wordt.
Lees de duiding bij de keuze van de recepten onderaan deze pagina
Deze recepten werden geselecteerd op basis van volgende criteria: 1) Minstens 2 en liefst 3 of meer bronnen geven onafhankelijk van elkaar de benaming van het gerechtje en de oorsprong, zijnde een stad, streek of provincie. 2) Recepten die bedoeld zijn om zuiver commerciële producten te promoten of die verwijzen naar een type gerecht, zoals ‘op Ardense wijze’, komen enkel aan bod als het gerecht ook daadwerkelijk streekgebonden is. 3) De streekrecepten moeten door jou en mij, als hobbykok, kunnen uitgevoerd worden zonder professionele hulpmiddelen. De geselecteerde recepten zijn een persoonlijke interpretatie van het streekgerecht. Deze die ik al uitgeprobeerd heb, worden geïllustreerd met originele foto’s, om het eindresultaat beter in beeld te brengen. Die dragen het label: “OK, recept getest”. De andere zijn een puur theoretische benadering en hebben licentievrije illustraties of een bronvermelding. Mijn ambitie is om ze, zo snel als mogelijk, allemaal uit te proberen en van origineel beeldmateriaal te voorzien.
Antwerpen Stad en provincie Brussel Limburg Luxemburg Oost-Vlaanderen Brabant  Vlaams en Waals Henegouwen Namen  Stad en provincie West-Vlaanderen Luik Stad en provincie

streekgerechten

de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid