Deze recepten werden geselecteerd op basis van volgende criteria:
1)
Minstens 2 en liefst 3 of meer bronnen geven onafhankelijk van elkaar de benaming van het
gerechtje en de oorsprong, zijnde een stad, streek of provincie.
2)
Recepten die bedoeld zijn om zuiver commerciële producten te promoten of die verwijzen naar een
type gerecht, zoals ‘op Ardense wijze’, komen enkel aan bod als het gerecht ook daadwerkelijk
streekgebonden is.
3)
De streekrecepten moeten door jou en mij, als hobbykok, kunnen uitgevoerd worden zonder
professionele hulpmiddelen.
De geselecteerde recepten zijn een persoonlijke interpretatie van het streekgerecht. Deze die ik al
uitgeprobeerd heb, worden geïllustreerd met originele foto’s, om het eindresultaat beter in beeld te
brengen.
De andere zijn een puur theoretische benadering en hebben licentievrije illustraties of een
bronvermelding. Mijn ambitie is om ze, zo snel als mogelijk, allemaal uit te proberen en van origineel
beeldmateriaal te voorzien.
Hier enkel gerechtjes die de hobbykok zelf kan maken,
naar het voorbeeld van wat in een streek als een typisch
gerechtje beschouwd wordt.
streekgerechten