kabeljauwhaasje met aardpeermousseline
Schil de aardpeer, snijd de knolletjes in gelijke delen en stoom
ze 9 minuten.
Hak ondertussen een ui en pers een paar knoflookteentjes.
Zet ze op in wat boter in een kookpot onder gesloten deksel.
Voeg de gestoomde aardpeer toe en meng goed. Kruid met
peper uit de molen en zout. Laat verder stoven onder deksel
Voeg na een paar minuutjes een glas witte wijn toe, verminder
het vuur en laat wat uitdampen zonder deksel.
Zet nu de handmixer in de bereiding en mix tot een fijne
mousseline. Voeg een half bakje zure room toe en mix verder
tot een homogene massa die niet te stevig mag zijn.
Klop 2 eidooiers los en de eiwitten stijf. Roer ze af het vuur
door de mousseline.
Breng een tweetal liter visfumet aan de kook. Zet het vuur
minder tot net onder het kookpunt. Leg er de vismoten in en
pocheer op zicht tot de kabeljauw gaar is. Dat duurt slechts
een paar minuutjes.
Haal de haasjes uit het pocheervocht en bestrooi ze
onmiddellijk met gedroogd zeewier. Zet warm weg in een oven
op 85°C.
Was en snijd een paar preistronken in schijfjes van ongeveer
een centimeter dik. Besproei ze met olijfolie. Zet de schijfjes in
een grillpan die voorverwarmd is op gemiddelde hitte. Dek af
en laat 10 minuten onaangeroerd bakken. Draai de
preischijfjes dan om en laat nog 10 minuten garen.
Snijd plakken gerookte zalm in reepjes. Haal plukjes
peterselie van de stengel. Snijd een citroen op schijfjes.
Op het bord. Begin met een spiegel aardpeermousseline.
Leg in het midden wat zalmsnippers en daarop een vismoot.
Zet daarnaast een paar stukjes gegrilde prei. Werk af met
peterselie en citroen.
ui
kabeljauwhaasjes
gerookte zalm
citroen
peterselie
gedroogd zeewier
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.