kreeft à l'armoricaine

kreeft à l'armoricaine

Kook de kreeften 8 minuten in een court bouillon en laat afkoelen. Of koop vers gekookte kreeft, maar vooral geen diepvriesproduct. Dat is onwaarschijnlijk taai en smakeloos. Hak sjalotjes, wortelen, knoflook en selder in fijne brunoise. Pel de tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Hak de dragon en de peterselie.
ingrediënten - info kreeft court bouillon sjalot wortel selder tomaten kerstomaatjes Cognac
tomatenpuree witte wijn visfumet room boter knoflook dragon (vers) peterselie rijst
Creatief Koken de       passie kookvurige
Stoof de sjalot, wortelen, selder, de helft van de gehakte peterselie, de helft van de tomatenblokjes en het knoflook in boter. Voeg een borrelglas cognac, een glas witte wijn, visfumet, een paar lepels tomatenpuree en een busje room toe en reduceer. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Voeg af het vuur de gehakte dragon en gepofte kerstomaatjes toe en laat even rusten. Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. Garneer op het bord met gehakte peterselie.

kreeft

à l'armoricaine

ingrediënten - info kreeft sjalot wortel selder court bouillon tomaten kerstomaatjes Cognac
Bereiding Ingrediënten
tomatenpuree witte wijn visfumet room boter knoflook dragon (vers) peterselie rijst
Kook de kreeften 8 minuten in een court bouillon en laat afkoelen. Of koop vers gekookte kreeft, maar vooral geen diepvriesproduct. Dat is onwaarschijnlijk taai en smakeloos. Hak sjalotjes, wortelen, knoflook en selder in fijne brunoise. Pel de tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Hak de dragon en de peterselie. Stoof de sjalot, wortelen, selder, de helft van de gehakte peterselie, de helft van de tomatenblokjes en het knoflook in boter. Voeg een borrelglas cognac, een glas witte wijn, visfumet, een paar lepels tomatenpuree en een busje room toe en reduceer. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst. Voeg af het vuur de gehakte dragon en gepofte kerstomaatjes toe en laat even rusten. Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. Garneer op het bord met gehakte peterselie.
de       passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche privacy beleid Cuisine Créative Recettes en français
de       passie Creatief Koken kookvurige