Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter. Kruid met peperenzout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelkin plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat.
Griet is een platvis en familie van de tarbot en wordt onder andere ook in de Noordzee gevangen.Bakken en grillen op vel is een zeer goed idee. Fileren kan ook, maar dan wordt er gevochten aan tafel.Een griet levert immers twee dikke en twee dunne filets op. Griet is op z’n best van juni tot december.
Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: wittewijn, NoillyPrat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassenlamsoor in boter, net voor het opdienen. Garnituur:frituur een mix van waterkers en kervel20 seconden op 150°C.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Bestuif de griet met bloem en bak 4 à 5 minuten aan elke kant in veel boter. Kruid met peperenzout. Mousseline: maak een normale aardappelpuree, maar gebruik karnemelkin plaats van room. Zet er de handmixer in tot een gladde mousseline ontstaat.
Zeewiersaus: spoel het zeewier onder de kraan. Mix met wat room en laat inkoken met visfond. Voeg toe: wittewijn, NoillyPrat, citroensap en breng op smaak met peper en zout. Sauteer het gewassenlamsoor in boter, net voor het opdienen. Garnituur:frituur een mix van waterkers en kervel20 seconden op 150°C.
Griet is een platvis en familie van de tarbot en wordt onder andere ook in de Noordzee gevangen.Bakken en grillen op vel is een zeer goed idee. Fileren kan ook, maar dan wordt er gevochten aan tafel.Een griet levert immers twee dikke en twee dunne filets op. Griet is op z’n best van juni tot december.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!